• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Altı ayda kırk beş kilo verdi

Altı ayda kırk beş kilo verdi
Peki bunu nasıl başardı? Burdur'da kasaplık yapan tek böbrekli ve yüksek tansiyon hastası Mesut Özdemir (50), Süleyman Demirel Üniversitesi,..

Burdur'da kasaplık yapan tek böbrekli ve yüksek tansiyon hastası Mesut Özdemir (50), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde uygulanan spor ve diyetle 6 ayda 45 kilo verdi.

SDÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, böbrek rahatsızlığı nedeniyle daha önce SDÜ'de tedavi gören Mesut Özdemir'in 6 ay önce fazla kilolarından kurtulmak istediği ile hastanelerine başvuruda bulunduğunu söyledi. Sezer, tek böbrekli ve yüksek tansiyon hastası olan Özdemir'e hastanede kalmasını önerdiklerini, böylece kontrol altında zayıflama tedavisi uygulayabileceklerini kendisine aktardıklarını anlattı.

Öneriyi kabul eden hastada hormonel bozukluğa bağlı bir obezitenin olmadığını belirlediklerini ifade eden Sezer, hastaya Spor Hekimliği Bölümü'nde düzenli bir egzersiz programı ile uygun bir diyet programı hazırlandığını söyledi. Sezer, kendilerinin de hastanın kan basıncını, böbrek fonksiyonlarını kontrol altında tuttuklarını ve kalp fonksiyonları açısından da hastayı yakından izlediklerini aktardı. Tuğrul Sezer, ''Hastamız tek böbreği olmaması, yüksek tansiyon hastası olması nedeniyle hastanede kontrollü bir şekilde diyet, egzersiz ve tansiyon kontrolüyle 6 ayda 45 kilo verdi. Bu da hem bizi hem de hastayı çok memnun etti'' diye konuştu.

Bunu başarırken herhangi bir bitkisel ilaca başvurulmadığını dile getiren Sezer, bilinçsiz kullanılan bitkisel ilaçların geri dönüşümü mümkün olmayan sorunlara neden olabildiğini sözlerine ekledi.

-''ASIL TEHLİKE AŞIRI YEMEKTE''-
SDÜ Tıp Fakültesi diyet uzmanı Semih Akbulut da Mesut Özdemir'e üç ana, üç ara olmak üzere 6 öğün beslenme sistemi uygulandığını ve hastanın da buna uyum sağladığını ifade etti.

İşlenmiş, katkı maddesi içeren besinlerin, yüksek oranda şeker ve yağ içerdiğine de dikkati çeken Akbulut, sağlıklı yaşam için bu besinlerin tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

-ASIL HEDEF 90 KİLO OLMAK-
174 kiloyla SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gelen, 6 aylık tedavi sonrası 129 kiloya düşen Mesut Özdemir ise bu durumdan çok memnun olduğunu ifade etti. Özdemir, ''Buraya geldiğimde yürümeye, adım atmaya gücüm yoktu. Çok şişmandım. Ayrıca tansiyon hastasıydım. 3-4 tane tansiyon ilacı kullanıyordum, şimdi ise bir ilaca düştü'' diye konuştu.

6 ay boyunca kendisine verilen diyeti uyguladığını, tuzsuz ve yağsız yiyecekleri tercih ettiğini ve günde en az iki saat spor yaptığını anlatan Özdemir, ''Asıl hedefim 90 kiloda olmak, 6 ay sonra da bunu gerçekleştirmek istiyorum. Kendimi böyle daha mutlu ve huzurlu hissediyorum'' dedi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3626 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim