• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Altın yumurta sayesinde anne oldu

Altın yumurta sayesinde anne oldu
8 yıllık evli olan Ekerbiçer çiftinin çocuk özlemi 8. tüp bebek denemesinde son buldu. Paris’te yaşayan çift, Fransız doktorlardan defalarca “Çocuğunuz olmaz!” cümlesini duymalarına rağmen,...

8 yıllık evli olan Ekerbiçer çiftinin çocuk özlemi 8. tüp bebek denemesinde son buldu. Paris’te yaşayan çift, Fransız doktorlardan defalarca “Çocuğunuz olmaz!” cümlesini duymalarına rağmen, İstanbul’da gördükleri tedavi sonucunda özlemle bekledikleri bebeklerine kavuştu.

Paris’te doğup büyüyen Emine ile liseyi bitirdikten sonra okumak ve çalışmak için Paris’e giden Hasan’ın arkadaşlıkları bir süre sonra evlilikle sonuçlanmıştı. Anne - baba olma istekleri bazı engeller nedeniyle uzun süre gerçekleşmeyen ve doktor doktor dolaşan Emine Ekerbiçer’e normal yollarla çocuk sahibi olmasının imkânsız olduğu söylendi.

Tüp bebek tedavisi önerilen çift, 7 deneme yapmalarına karşın, bu denemelerin hiçbirinden olumlu sonuç alamamışlardı. Menopoza aday genç hastalara yapılan AMH hormon testi Emine Ekerbiçer’e de yapılmış ve testin sonuçlarına göre genç kadının erken menopoza girdiği belirlenmişti.

Kâğıt üzerindeki veriler genç kadının çocuk sahibi olamayacağını gösteriyordu. Genç çift bu süreçte birçok doktordan; “Maddi vemanevi olarak kendinizi boşuna yıpratmayın. Çocuk sahibi olamayacaksınız “cümlesini duymuştu.


789462_detay.jpg

ŞANS İSTANBUL’DA
Bir süre sonra Türkiye’ye tatile gelen çiftin yolu, Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir ile kesişti. Emine Ekerbiçer’e yaptığı muayene sırasında bir yumurta gören Taşdemir, “Elde bir yumurtamız var. Eğer bunu sağlıklı şekilde büyütebilirsek belki bir altın yumurta elde eder vemikroenjeksiyon tipi tüp bebek tedavisi uygulayabiliriz” dedi. Emine, duyduklarına çok sevinse de yeni bir hayal kırıklığı yaşamak istemeyen eşi tedaviyi reddetti ve “Yeni bir başarısızlık belki de boşanma nedenimiz olur” dese de, çift klinikte tanıştıkları başka bir hastanın telkiniyle tedavi görmeyi kabul etti.

ALTIN GEBELİK
Yapılan işlemlerin ardından 10 gün sonraki gebelik testinde tek yumurtadan altın değerinde bir gebelik elde edildi. Gebelik sonucunu almak için hastaneye giden Hasan Ekerbiçer, heyecandan laboratuvarın kapısındaki banktan saatlerce kalkamadığını ve kendisinde sonucu alacak cesareti bulamadığını söylüyor. Laboratuvardamesaisi bitenmemurun sorusu üzerine, eşinin gebelik testini beklediğini söyleyen genç adam, “Karınız hamile!” yanıtını aldıktan sonra büyük sevinç yaşıyor ve sonrasında olanları hatırlamıyor.

"TAHLİLDEN DAHA ÖNEMLİSİ MUAYENE VE ULTRASONDUR"
Gerekli muayene ve tetkikler yapıldıktan sonra, çift yaşadıkları Paris’e dönüyor. Oradaki kadın doğumuzmanı ile sürekli irtibat halinde olan Op. Dr. Taşdemir, hastalarının gebelik sürecini sıkı şekilde takip ettiklerini ve Emine Ekerbiçer’in sorunsuz bir hamilelik döneminin ardından dünyaya normal doğumla bir kız bebek getirmesine çok sevindiklerini söylüyor.

Tüp bebek tedavisinde başarının en zor elde edildiği hasta grubunun erkenmenopoza aday gençler olduğunu belirten Taşdemir, “Son yıllarda bu hastaların tedavi şansını belirlemek için kullanılan AMH hormon testi bize ancak belli bir aşamaya kadar yol gösteriyor ve bu testin verileri her zaman doğru sonuç vermiyor” diyerek, en doğru değerlendirmenin, hastanın uzman hekimler tarafındanmuayene ve ultrason kontrolleriyle yapıldığına dikkat çekiyor.

GAZETE HABERTÜRK / CEYDA ERENOĞLU
[email protected]

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4505 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim