• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Ambulans helikopter her derde deva

Ambulans helikopter her derde deva
Konya ve ilçelerindeki insanlara hizmet veren ambulans helikopter, insanların dertlerine derman olmaya devam ediyor.

Birçok acil hastanın Konya’daki hastanelere getirilmesinde önemli bir görev üstlenen ambulans helikopter hizmetini sürdürmeye devam ediyor. Konya’nın ilçe ve köylerinde aniden rahatsızlananları ve acil müdahale gereken hastalıkların bir an önce tedavi edilmesini sağlayan ambulans helikopter hizmetleri ile göz doldurmaya devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hareket eden ambulans helikopter, doğumdan, kalp krizine kadar pek çok olayda insanların sağlığı için havalanıp onları en yakın hastaneye yetiştirmek için çalışıyor.

HİZMETTE SINIR YOK
Kalp krizi, beyin kanaması, doğum gibi hayati tehlike oluşturabilecek durumlara artık ambulans helikopter sayesinde daha çabuk müdahale edilebiliyor. Ambulans helikopter Konya’nın ilçelerinde bulunan ve rahatsızlığından dolayı Konya’ya sevk olması gereken hastaları kısa bir süre içerisinde Konya’daki hastanelere yetiştirebiliyor. Böylece de müdahale anında yapılıp geç kalmadan dolayı oluşabilecek kötü sonuçları engelliyor. Ayrıca ambulans helikopter hastaların Konya’dan Ankara gibi önemli hastanelerin bulunduğu illere sevk edilmesinde de kullanılıyor. Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ambulans helikopterin Konya ve ilçeleri için çok önemli olduğunu belirterek, “Ambulans helikopterimizin hangarı Beyhekim Devlet Hastanesi’nde bulunmaktadır. Buradan havalanan ambulans helikopterimiz acil hastaları Konya’ya getiriyor ve gerekli müdahaleler yapılıyor. Hastaların hayatlarının kurtarılması, yapılan erken tedaviler ve alınan iyi sonuçlar ambulans helikopterin kazandırdığı zamandan kaynaklanıyor. Acil müdahale gerektiren ve önemli bir rahatsızlığı bulunan insanlar bulundukları yerden ambulans helikopter ile Konya’ya getiriliyor ve burada gerekli tedavisi uygulanıyor. Akşehir’den, Derebucak’a kadar pek çok insanımız ambulansla Konya’ya getirildi. Ambulansımız hasta ayrımı yapmadan havalanmakta ve gerekli hizmeti yerine getirmektedir” dedi.

BÜYÜK KÜÇÜK AYIRT ETMEDEN HAVALARDA
Ambulans helikopter yaş ayrımı yapmadan insanlara hizmet veriyor. Çocuk ve yaşlı diye ayrım yapmayan helikopter herkes için havalanıyor. Helikopter bundan birkaç gün önce, Beyşehir’e bağlı Yenidoğan beldesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 3 yaşındaki çocuk, helikopter ambulansla Konya'ya sevk edilmişti. Yine Kulu’da kalp krizi geçiren biri ambulans helikopterle Ankara’ya götürülmüş, yine Akşehir’de prematüre doğan bebek küvöz içerisinde helikopterle Konya’ya getirilmişti.

Ali Murat Mırçık-memleket.com.tr

Bu haber toplam 3283 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim