• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ambulanslar kapı kapı adres aramayacak

Ambulanslar kapı kapı adres aramayacak
Van Sağlık Müdürlüğü, kentte hizmet veren tüm ambulanslara taktığı "ambulans takip cihazı" sayesinde vakaya giden ambulansların hızını, gittiği güzergahı ve yaşadığı olumsuzlukları bilgi ekranından anlık takip edebilecek.

Van Sağlık Müdürlüğü, kentte hizmet veren tüm ambulanslara taktığı "ambulans takip cihazı" sayesinde vakaya giden ambulansların hızını, gittiği güzergahı ve yaşadığı olumsuzlukları bilgi ekranından anlık takip edebilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından ambulansların acil durumlarda adres karışıklığı, olay yerine geç ulaşma gibi sorunları ortadan kaldırmak amacıyla çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında Van'da hayata geçirilen ve kentte hizmet veren tüm ambulanslara takılan cihaz sayesinde ambulansların hızı ve bulunduğu yer de sürekli kontrol edilecek.

Türkiye'nin en ücra köşesindeki mahalle bilgilerinin yer aldığı navigasyon cihazları, GPS ve uydu bağlantıları gibi kitle iletişim araçlarıyla donatılan ambulanslar, hastaların adresini en kısa zamanda tespit ederek olası zaman kayıplarını önleyecek.

Sağlık Müdürü Bilal Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemin çok önemli yararlar getirdiğini ve bunlardan en önemlisinin komuta kontrol merkeziyle istasyonlardaki ambulanslar arasındaki iletişimin daha hızlı şekilde sağlanması olduğunu söyledi.

Yeni sistemle daha kaliteli, hızlı ve güvenli sağlık hizmet sunacaklarını anlatan Acar, son sistem GPS, navigasyon ve diğer kitle iletişim araçlarının kullanıldığı ambulans takip cihazı sayesinde ambulansların teknoloji üssü gibi kullanıldığını ifade etti.

Acar, sistemle beraber hastayı anında hastaneye yönlendirebileceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Artık ambulanslarımız kapı kapı adres aramayacak ve hastanın bulunduğu noktaya sistem üzerinden yönlendirilecek. Navigasyonla beraber vakanın olduğu yere direk rotasını çizerek gidebilecek. İlgili ambulansa talimat verildiği gibi ambulans hızla hareket edecek. sistem süre açısından ciddi kazanç sağlayacak. Zaten zamanla yarışıyoruz, saniyeler bile bizim için çok önemli. O nedenle sürede ne kadar hızlı olursak o kadar faydalı oluruz. Sağlık Bakanlığımız tarafından başlatıldı. Bizde kısa zamanda araçlarımıza uygulamaya başladık."

Sistem sayesinde, aracın hızlı gittiği zaman gerekli görülmesi durumunda ambulansların komuta merkezi tarafından uyarılabileceğini de anlatan Acar, "Çünkü bu sistem aracın hızını da takip edecek. Merkezdeki arkadaşımız kamerayla ambulansın nasıl hareket ettiğini de görebilecek. Mesela hızı fazla olan ambulansın hızının bir anda 10'a düşmesi durumunda orada bir sıkıntının olduğunu düşünerek anında müdahale edebilecek" dedi.

Acar, zaman içinde bunun olumlu yansımalarının görüleceğine değinerek, "İl merkezindeki bütün ambulanslara uyguluyoruz. İlçelerdeki ambulansları da sırayla çağırarak sistemi takıp tekrar gönderiyoruz. Elimizden geldiği kadar zorlu coğrafyada hizmet verecek sistemi kullandık. Tüm kitle iletişim sisteminin hepsini sosyal ortamını da kullanarak çözümlemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim