• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Ameliyat Şansı Yoktu

Ameliyat Şansı Yoktu
Diyarbakır'da ameliyat şansı bulunmadığı belirtilen 65 yaşındaki kadın ilk kez uygulanan bir yöntem ile ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde ameliyat şansı olmayan Z.T.(65) adındaki hasta için Üroloji, Cerrahi Birimi ve Girişimsel Radyoloji'den üç ayrı ekip bir araya gelerek aldıkları ortak kararla Türkiye de ilk defa uygulanan bir yöntemle yaptıkları müdahale sonucunda hasta sağlığına kavuştu.

İstanbul'da birçok hastaneye gittiği halde çare bulamayan 10 çocuk annesi 65 yaşındaki Z.T. Dicle Üniversitesi Hastanelerinde sağlığına kavuştu.

Ameliyat şansı olmayan safra kesesi yollarındaki 2 cm'lik taşları küçük bir kesi açılarak Mikro-Perkütan Cihazıyla Alındığını beliren Doç.Dr. Güven Tekbaş, "Ameliyat sonrası komplikasyon gelişmedi. Hastamızı sağlığına kavuştu." dedi.

Üç ayrı ekibin ortak kararı

Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Güven Tekbaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Yaklaşık 2 yıl önce pankreasından ameliyat olan bu hastamız İstanbul da belli merkezlere gitmiş orada herhangi bir tedavi yapılamamış. Hasta daha sonra safra yollarında taş şikayeti ile bize müracaat etti. Yaptığımız tetkiklerden sonra hastamızın safra yollarında en büyüğü 2 cm olan üç ayrı taş tespit ettik. Hastamıza, uygulayacağımız işlemin Türkiye de ilk defa yapılacağını söyledik, yapacağımız işlemle ilgili bilgi verdik. Kabul edince, üroloji, cerrahi ve girişimsel radyoloji olarak üç ayrı ekip bir araya gelerek ortak karar aldık" dedi

Ameliyat şansı olmayan bir hastalık

Türkiye de ilk defa mikro-perkütan yöntemiyle yaptıkları müdahale ile safra kesesi yolundaki taşları lazerle aldıklarını belirten Doç.Dr. Güven Tekbaş konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Ameliyat şansı olmayan bu hastamızı dünyada az yapılan ve Türkiye de de ilk defa uygulanan ve özellikle ameliyat şansı olmayan hastalarda daha etkili bir yöntem olan Mirkro- perkütan yöntemiyle ameliyat yaptık. Küçük bir kesi ile safra yollarına girdik. Üreyen ve en büyüğü 2 cm büyüklükte olan bu taşları lazerle kırdık. Taşların büyüklüğü nedeniyle Hastaya üç seans uyguladık. Bu taşlar temizlendi. Ameliyat sonrasında bir komplikasyon gelişmedi. Hastamızı oldukça rahat sağlıklı. Bundan sonra da takip edeceğiz"

10 çocuk annesi

65 yaşındaki 10 çocuk annesi Z.T., "2 yıldan beri bu hastalığı çekiyordum. Çok sancım vardı. Dayanılacak gibi değildi. Birçok sağlık kuruluşlarına gittim. Üç defa İstanbul'daki hastaneler gittim.Çare bulamadım.En son buraya geldim.Hiç bir zorluk çekmeden ameliyat oldum. Çok şükür sağlığıma kavuştum. İyiyim. Allah doktorlarımdan ve ekibinden razı olsun" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2292 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim