• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Ameliyathanesi olmayan devlet hastanesine törenle ameliyathane açıldı

Ameliyathanesi olmayan devlet hastanesine törenle ameliyathane açıldı
Hatay'ın Erzin ilçesinde, hayırsever vatandaşların desteğiyle devlet hastanesine yapılan yataklı servis odaları, ameliyathane, doğumhane, acil müdahale odası ve merkezi sterilizasyon ünitesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hatay'ın Erzin ilçesinde, hayırsever vatandaşların desteğiyle devlet hastanesine yapılan yataklı servis odaları, ameliyathane, doğumhane, acil müdahale odası ve merkezi sterilizasyon ünitesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayırsever vatandaşların bağış yoluyla döşettiği yataklı servis odaları, bulundurduğu bir çok imkanlara hasta ve yakınlarına özel hastaneleri aratmıyor. Odalarda, merkezi uydu sistemli LCD televizyon, buzdolabı, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi ile refakatçi için yatak olabilen koltuk bulunuyor. Odalara hayırsever vatandaşların isimleri verildi.

Daha önce ameliyathanesi olmayan Erzin Devlet Hastanesi'ne yapılan yeni ünitelerin açılışı yapıldı. Düzenlenen törende hayırsever vatandaşlar tarafından tam donanımlı döşenen hasta servis odaları da hizmete girdi. Katılımın yoğun olduğu törene AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Kaymakam İskender Yönden, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, İl Genel Meclisi Üyesi Salih Gökakın, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda bir çok alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de önemli atılımlar yaptığını söyledi. Türkoğlu, "Türkiye, önemli bir değişim ve gelişimi yaşıyor. Sağlık alanında yapılan atılımlar, reformlar ve getirilen hizmetler vatandaşımızı mutlu ediyor ve daha rahat sağlık hizmeti alır duruma getiriyor. Yıllar önce bu ülkeye gelen Almanı, İngilizi, Fransızı rahatsızlandığında ambulans uçakları gelip onları memleketlerine götürdüklerinde haber olurdu ve hayret ederdik. Bugün Türkiye, önemli bir noktaya geldi ki Allah ihtiyaç hissettirmesin, Türkiye'nin her tarafına ulaşan hava filosuna sahip olduk. Bugün 74 milyon insanımızın sağlığı ve mutluluğu bizler için çok önemli. Türkiye güçleniyor, insanımız daha mutlu, müreffeh noktaya ulaşıyor." dedi.

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla sağlık hizmetlerine devam ettiklerini belirten Türkoğlu, şunları ifade etti: "Türkiye genelinde sağlık sektörüne vermiş olduğumuz ehemmiyeti Erzin'e de vermeye çalıştık. Bir devletin reytingi, vatandaşa hizmet ettiği ölçüde artar. Böylesi hizmetlerin artması, vatandaşımızın nezdinde devlete olan itibarı da artıracaktır. Yüksek standartlarda yapılan odaların hizmete girmesi de çok önemli. Allah, kimseyi hastaneye düşürmesin, ancak gün olur buralara düşecek olursak devlet hastanelerimiz en iyi sağlık hizmeti verecek konuma gelmiştir ve Türk hekimlerimiz sayesinde bu hastanelerimizden halkımız yeterince istifade edecektir."

Yapılan konuşmaların ardından, açılışı yapılan yataklı servis odaları ameliyathane, doğumhane, acil müdahale odası ve merkezi sterilizasyon ünitesi hizmete girdi.

Bu haber toplam 1992 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim