• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Ameliyatla hipertansiyondan kurtuldu

Ameliyatla hipertansiyondan kurtuldu
Türkiye'de ve dünyada birçok insanın önemli sağlık problemlerinden olan hipertansiyon hastalığında yeni bir yöntem bulundu.

Eskişehir Özel Ümit Tıp Merkezi'nde yapılan 'Renal Denervasyon' ameliyatı ile günlük 6 ilaç kullanan hasta, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Eskişehir'de tek Türkiye'de ise 4'üncü ameliyat ile tıp tarihine yeni bir dönem olarak nitelendirilen 'Renal Denervasyon' yöntemi hipertansiyon hastalığına çözüm sunuyor. Ameliyatı gerçekleştiren Özel Ümit Hastanesi Kardiyolog Uz. Dr. Özcan Yücel, Türkiye'de erişkin nüfusun yüzde 26,4'ünde hipertansiyon riskinin olduğuna dikkat çekti.

Uz. Dr. Yücel, tansiyon hastalarında üç ve daha fazla ihtiyaca ihtiyaç duyan 'Dirençli hipertansiyon' hastalarının hiç azımsanmayacak sayıda olduğunu belirtti.

Bu konuda rahatsızlığı bulunan hastalar için yeni bir yöntemi uygulamaya koyduklarını belirten Yücel, bu sayede hastalığın büyük oranda tedavi edildiğini söyledi.

Yücel, "Böbrek, tansiyon kontrolünde kilit öneme sahiptir. Beyinden çıkan sinirlerle sürekli iletişim halinde olup 'renin' isminde bir hormon salgılamaktadır. Renin kuvvetli bir tansiyon yapıcı özelliğe sahiptir. Böbreğimiz beyin ile birlikte tansiyon probleminin en önemli tetikleyicisidir." dedi.

Yeni yöntem sayesinde lokal anestezi altında hastaya 30 ila 40 dakika içerisinde tedavi uygulanıyor. Uygulanan yöntem kalp ameliyatlarında kullanılan anjiyo tekniği ile gerçekleştiriliyor.

Özel Ümit Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyon sayesinde tansiyon hastası Gülümse Gargı (51) sağlığına kavuşturuldu.

Tansiyonunu düşürmek için günlük 6 tansiyon ilacı kullandığını kaydeden Gargı, haftada bir kez 260 tansiyon ile hastane acillerine başvurduğunu kaydetti.

Yaklaşık 4 aydır böbrek fonksiyonlarında bozulma tespit edilen Gargı'ya uygulanan Renal Denervasyon yöntemi ile tansiyonunda önemli bir düzelme sağlandı. Yaklaşık 35 dakika süren ameliyat sonrası Gargı'nın bundan sonraki yaşamında ilaç dahi kullanmadan hastalığın geçeceği ifade edildi.

20 yıldır yüksek tansiyon hastası olduğunu belirten Gargı, hayatının hastane ile ev arasında olduğunu ve hayatını olumsuz etkilediğini söyledi. Gargı, "Günde 6 ilaç kullanırken uygulanan tedavi ile tansiyonumun önemli derecede düştüğü gözleniyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2641 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim