• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Amerika'ya Doğum Turizmi

Amerika'ya Doğum Turizmi
Ünlülerin başlattığı 'ABD'de doğum' modası giderek yaygınlaştı.

İZMİR'de turizmci Gürkan Boztepe'nin 'Amerika'da Doğum' turizmi projesi, çocuğunun Amerikan vatandaşı olmasını isteyen anne ve babalardan büyük ilgi görüyor. Bu turlara katılanlara 48 ay vadeyle banka kredisi de veriliyor.

İzmir Hilton İş Merkezi'nde 'Amerika'da Doğum' adlı bir büro açan Gürkan Boztepe, çocuğunu ABD'de doğurmak ve onun Amerikan vatandaşı olmasını sağlamak isteyen anne- babalara hizmet veriyor. İsteyen müşterilere, bankalardan 48 ay vadeli doğum kredisi imkanı da sağlanıyor. Bu ülkede doğan çocuklar, bir Amerikan vatandaşının sahip olduğu bütün haklara sahip olabiliyor. Anneler, çocukları 18 yaşına girdiğinde, bu ülkede sürekli vizesiz oturma hakkı da kazanıyor.

AKIMI ÜNLÜLER BAŞLATMIŞTI

Turizmci Boztepe, Amerika'da doğum akımını Sibel Can, Deniz Akkaya gibi birçok ünlünün, çocuklarını bu ülkede doğurarak başlattığını söyledi. Gürkan Boztepe, "Amerika'da doğuma, ekonomik durumu iyi olanların yanı sıra son zamanlarda, çocuklarının doğuştan sanslı olmasını için, orta halli aileler de ilgi gösteriyor. Bu konuda Başta Şikago olmak üzere Amerika'nın 7 eyaletinde doğum hizmeti veriyoruz" dedi.

Projeyi sağlık turizminin bir ayağı olarak başlattıklarını kaydeden Boztepe, çocuklarını bu ülkede doğurmak ve Amerikan vatandaşı olmasını isteyenlerin, sanatçı olmak zorunda olmadığını söyledi. Amerika'daki doğum hizmetlerini, bütçe ve tercihlere göre farklılık gösterecek şekilde gümüş, altın ve platin olarak adlandırıp üç ana paket şeklinde müşterilere sunduklarını belirten Gürkan Boztepe, şunları söyledi:

"Her paket içinde yer alan standart hizmetlerimiz; tüm rutin muayenelerimiz, hastane ve doğum masraflarına ilaveten anne adayımızın Türkiye, Amerika (İstanbul- Şikago veya New York) arası uçak bileti, Amerika'daki evleri arası transeferler, tüm doktar muyenelerimiz için özel araç ile ulaşım, doğum sonrası yasal işlemler ve müracatların gerçekleşmesi. Ekonomik durumu iyi olan müşterilerimiz arasında 3 ay boyunca oturmak için lüks villa ve limuzin hizmeti isteyenler de oluyor. Lükse göre paket fiyatları değişiyor. Ortalama paket fiyatları 12 bin 500 ile 20 bin dolar arasında."

Doğumun özel sağlık sigortası kapsamına girdiğini belirten Boztepe, doğum sırasında harcanan paranın bir kısmını da özel sigortalardan geri alabilme imkanı olduğunu kaydetti. Gökhan Boztepe, "çocuklar Amerikan vatandaşı olarak doğuyor. İzmir ve İstanbul'un yanı sıra Antalya, Gaziantep, Ankara, hatta Dubai'de yaşayan Türk ailelerden talep alıyoruz. İzmir'den de Amerika'da doğum yapmak isteyen çok sayıda aile ile görüştük. Doğumları bu ülkedeki 20 yıldır tecrübesi bulunan Türk doktorları yaptırıyor" diye konuştu.

haberler.com

Bu haber toplam 5790 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim