• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Anjiyodan kalkamayan hastanın yakınlarından ihmal iddiası

Anjiyodan kalkamayan hastanın yakınlarından ihmal iddiası
Ayşe Cevizli, "Kocamın ameliyatta kalp damarını yırtıp 2 gün geç müdahale ederek ölümüne neden oldular." iddiasında bulunarak ihmali olanlardan davacı olduğunu söyledi.

Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu önce Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne daha sonra Alman Hastanesi'ne kaldırılan 46 yaşındaki üç çocuk babası Abdurahman Cevizli, ayağında morluklar oluşması üzerine tekrar kaldırıldığı hastanede geçirdiği ameliyat sonrası yaşamını yitirdi. Kocasının ölüm haberini alan Ayşe Cevizli, "Kocamın ameliyatta kalp damarını yırtıp 2 gün geç müdahale ederek ölümüne neden oldular." iddiasında bulunarak ihmali olanlardan davacı olduğunu söyledi.

Sebebi tam olarak tespit edilemeyen ölüm olayı önceki gün Taksim Sıraselviler'deki Alman Hastanesi'nde meydana geldi. Kurtuluş'ta Ayakkabı tokası imalatçısı Abdurahman Cevizli, geçtiğimiz hafta Perşembe günü rahatsızlanınca Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Anjiyo olmasına karar verilen Abdurahman Cevizli özel hastane olması sebebiyle ameliyatı Alman Hastanesi'nde yaptırmaya karar verdi. Alman Hastanesi'nde anjiyo ameliyatına giren Cevizli, hastanede 6 saat yattıktan sonra hiçbir şeyi yok denilerek evine gönderildi. Hastahane doktorları tarafından evine gönderilen Cevizli'nin ayakları şişip morarmaya başlayınca Cumartesi günü tekrar anjiyo ameliyatının yapıldığı Alman Hastanesi'ne getirildi. Rahatsızlığı nedeniyle hastane getirilen Cevizli, hafta sonu olması ve uzman doktorların izinde olması nedeniyle hemen yoğun bakım servisine alındı. İki gün boyunca yoğun bakım servisinde kalan Cevizli, Pazartesi günü doktorlar tarafından ameliyata alındı. Ameliyattan çıktıktan sonra durumu iyi görünen Cevizli, kırık dökük yatağının tuvaletin hemen yakınına konulması ve kokudan rahatsız olduğunu bildirmesi üzerine doktor ve hemşirelerle tartıştı. Tartışmanın yaşanmasının akabinde doktorlar tarafından kalkıp yürümesinin istendiği Cevizli'ninde yürümek istediği sırada düşüp hayatını kaybettiği iddia edildi.

AYŞE CEVİZLİ, "KOCAMI GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRDÜLER"
Kocasının gözleri önünde doktorlar ve hemşireler tarafından anjio yapılırken damarının yırtılıp iki gün yoğun bakımda bekletilip ölümüne neden olduklarını iddia eden Ayşe Cevizli, "Kocamı ameliyat ederken kalp damarlarını genişleteyim derken damarlarını çatlattılar. Ameliyat sonrasında hastanede tutmayıp hemen eve gönderdiler. Eve gittikten sonra ayakları şişip morarmaya başladı. Özel hastanede daha iyi bakım ve tedavi olur diye Alman Hastanesi'ne getirmiştik. Fakat Anjio ameliyatından çıktıktan sonra damar çatlaması nedeniyle sapasağlam judo ve taekvando sporu dahi yapan kocamı göz göre göre öldürdüler. Ayakları şişip morarmaya başladığında hastaneye getirdiğimizde doktorlar hafta tatili nedeniyle hastanede olmadıkları için kocama müdahale etmeyip iki gün yoğun bakımda beklettiler. Sonrada pazartesi günü mesaiye başladıktan sonra Ameliyat yapıp 'Hadi bir şeyin yok.' denilerek ayağa kalkması için zorladılar. Kocamı kırık bir yatağa yatırıp tuvalete yakın bir yerde beklettiler. Kocamda kokudan rahatsız olduğunu düzgün bir yere almalarını istedi. Tartışmadan sonra hadi hiçbir şeyin kalmadı ayağa kalk diyerek azarladılar. Kocamın ayağa kalkması ile düşmesi bir oldu. Aradan geçen kısa süre sonra ise kalbinin durduğunu söylediler. Sapasağlam kocamı öldürdüler tüm sorumlulardan ve ihmali bulunanlar cezasını çeksin"dedi.

"HASTANIN DURUMU İYİ SEYREDERKEN ANİDEN ÖLMESİ BİZİ DE ÜZMÜŞTÜR"
Alman Hastanesi doktorları ise ani ölümün yaşanması üzerine yaptıkları yazılı açıklamada, "Abdurrahman Cevizli isimli hastamız 24 Mart 2011 Perşembe günü hastanemizin Kardiyoloji Kliniği'ne başvurmuştur. Koroner anjiyografisi yapılıp bir komplikasyon gelişmemesi üzerine aynı gün taburcu edilmiştir.

26 Mart 2011 Cumartesi akşamı kasık damar bölgesinde ağrı şikayeti ile tekrar hastanemize başvurmuştur. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda kasıktaki anjiyografi giriş yerinde kendini sınırlayan kanama ve pıhtı birikimi (pseudoanevrizma) oluşumu tespit edildi.

Hasta yaşamsal bulguları normal seyirde iken tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı. Kan değerleri aralıklarla kontrol edilerek aktif kanama olmadığı ve lokal kanamanın dar bir sınırda gerçekleştiği ve durduğu anlaşıldı. Bu eski kanama odağının temizlenmesi için müdahaleye karar verildi.

28 Mart 2011 Pazartesi günü sabah saatlerinde ameliyata alınarak genel anestezi altında sağ kasık bölgesi açılarak eski kanama yeri tespit edildi ve kanama odağı onarıldı. Hasta yaşamsal bulguları stabil(dengeli) halde anesteziden uyandırıldı. Saat 10.00 sularında servise alındı. Daha sonrasında yapılan rutin hasta ziyaretlerinde hastanın genel sağlık durumunun iyi, şuurunun açık ve yarasında problem olmadığı görüldü.

Bu aşamaya kadar hastanın gerek anjiografisinde gerekse müdahalesinde bu tür prosedürler için Uluslararası standartlar, konusunda söz sahibi uzman kadro tarafından yerine getirilmiştir.

Saat 16:00'da hasta ayağa kalktığında aniden fenalaştı. Yapılan ilk muayenede nabız alınamaması üzerine Kalp akciğer masajına başlandı. Erken dönemde yanıt alınamayınca hasta yoğun bakıma alınarak kalp akciğer masajına devam edildi. Yaklaşık 1,5 saat süreyle masaja ve ilaç tedavisine devam edilmesine rağmen yanıt alınamaması üzerine hastanın tıbben vefat ettiği sonucu tespit edildi.

Bu tür girişimlerden sonra çok nadir olmakla birlikte bu gibi komplikasyonlar görülebilmektedir. Her şeyin bu kadar harfiyen yapıldığı, hastanın iyi seyrettiği bu durumda böyle bir komplikasyonun görülmesi hepimiz için üzücü olmuş, tüm çabalarımıza rağmen hastamızın kaybı bizi derinden etkilemiştir." denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3148 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim