• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Anne adaylarına 'Oruç' uyarısı

Anne adaylarına 'Oruç' uyarısı
Uzmanlar hamileliğin ilk 4 ayında oruç tutulması gerektiğini söylüyor... Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasemin Akarlar, gebeliğin ilk 4 ayında ve son 3 ayında anne ve bebeğin sağlığı için,..

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasemin Akarlar, gebeliğin ilk 4 ayında ve son 3 ayında anne ve bebeğin sağlığı için oruç tutulmamasının daha uygun olduğunu 4. aydan sonra anne ek gıdalar ile beslenebiliyorsa, mutlak suretle sahur yemeği yemek koşuluyla oruç tutabileceğini söyledi. Anne sütünün bebek için yeri doldurulamaz bir dünya harikası olduğunu ifade eden Akarlar, emzirmenin sevgi aktarmanın en mükemmel yolu olduğunu belirtti.

Doruk Sağlık Grubu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasemin Akarlar, "Emzirme Haftası" kapsamında Yıldırım Doruk Tıp Merkezi'nde yeni doğum yapmış annelere eğitim verdi. Anne sütünün bebeğin sağlıklı gelişimi açısından hayati önem taşıdığını ifade eden Dr. Akarlar, "Anne sütü bebeğiniz için yeri doldurulamaz bir dünya harikasıdır. Anne sütü; en doğal, en taze, en ekonomik besindir. Hastalıklardan koruyucu anitkorları sayesinde, orta kulak iltihabı, solunum yolu enfeksiyonları, ishal, gaz ağrıları vb. hastalıklara karşı direnç kazandırır." diye konuştu.

Emzirmenin sevgi aktarmanın en mükemmel yolu olduğunu vurgulayan Akarlar, "Annenin bebeğinin sesini duymasının, bebeğine sevgiyle dokunuşunun, bebeğin görüntüsünün, bebeğine karşı sevgi dolu düşüncelerinin süt yapımını artırdığı kanıtlanmıştır." dedi.

Yaklaşan Ramazan ayında yeni doğum yapacak anne adaylarının oruç tutması konusuna da değinen Akarlar, şöyle konuştu: "Gebeliğin ilk 4 ayında ve son 3 ayında anne ve bebeğin sağlığı için oruç tutulmaması daha uygundur. 4. aydan sonra anne ek gıdalar ile beslenebiliyorsa, mutlak suretle sahur yemeği yemek koşuluyla oruç tutabilir."

Annenin hem kendi bedeni için hem de sütünün kalite ve miktarı açısından doğru ve dikkatli beslenmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Yasemin Akarlar, bu dönemde bol bol tatlı sıvılar tüketmelmesi gerektiğini kaydetti.

Süt miktarını arttırmak isteyen annelerin alması gereken bazı önlemler olduğunu da belirten Akarlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğumdan sonra en kısa sürede bebek emzirilmeli, bebek doğru pozisyonda memeye yerleştirilmeli, geceleri de emzirilmeye devam edilmeli, anne de yeterli ve dengeli beslenmeli bol sulu gıda tüketilmeli, özellikle biberon veya yalancı emzik kullanılmamalıdır."

EMZİREN ANNELER MUTLU VE SAĞLIKLIDIR
Emziren annelerin ruhsal ve fiziksel açıdan daha güzel ve sağlıklı bireyler olduğunu dile getiren Akarlar, "Bebeği ile daha sağlıklı psikolojik ve duygusal bağ kurması sebebiyle lohusalık depresyonu görülme oranı çok daha azdır. Ayrıca, her emzirme ile rahim kasılmaları sayesinde kanamasında azalma ve rahmin ve dolayısıyla da karnın küçülmesi sağlanır. Bu sayede anneler fiziksel yıpranmaya uğramaz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3082 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim