• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Anne Ölümlerinin Engellenmesi

Anne Ölümlerinin Engellenmesi
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (tjod) Taraf1ından 18-23 Mayıs Tarihleri Arasında Antalya'da Düzenlenecek ...

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (tjod) Taraf1ından 18-23 Mayıs Tarihleri Arasında Antalya'da Düzenlenecek '8'inci Jinekoloji ve Obstetrik Kongresinde' Anne Ölümleri Ele Alınacak

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) taraf1ından 18-23 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek '8'inci Jinekoloji ve Obstetrik Kongresinde' anne ölümleri ele alınacak.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil yaptığı yazılı açıklamada, kongrede anne ölümlerinin azaltılması amacıyla kadın doğum uzmanlarına 'Doğum Sonrası Kanamalar' ile ilgili kaynak kitap dağıtılacağını bildirdi. Orijinali Kanada Jinekoloji Derneği'nce hazırlanan kitabın TJOD Genel Sekreteri Prof. Dr. Cansun Demir tarafından Türkçe'ye çevrildiğini kaydeden İtil, anne ölümlerinde doğum sonrası kanamaların hala ilk sırada yer aldığına dikkat çekti. İtil, gelişmiş ülkelerde doğum sonrası kanamaların anne ölümlerinde gebelik zehirlenmesinden sonra ikinci ölüm nedeni olduğunu ifade etti.

İtil, 2 binin üzerinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanının katılacağı kongrenin bilimsel programının yoğun olduğuna değinerek, dört gün boyunca aynı anda 4 salonda kadın hastalıkları ve doğum ile ilgili en son gelişmelerin tartışılacağını kaydetti.

Prof. Dr. İsmail Mete İtil, 8'inci Ulusal Jinekoloji Kongresinin çok zengin bilimsel içerikle hazırlandığını belirterek, kendi alanında söz sahibi Türk bilim adamlarının yanı sıra İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Tunus, Pakistan, İtalya, Yunanistan, Portekiz, İspanya, Avustralya, Almanya ve Danimarka'dan 23 bilim adamının da kongrede konuşmacı olarak yer aldığını bildirdi.

İtil'in açıklamasına göre kongrede, sezaryen uygulamalarında karar kime ait olmalı, gebelikte karşılaşılan hastalıklar ve doğru tedavi yaklaşımı, ürojinekoloji, jinekolojide 3d ultrasonografinin rolü, infertilitede genetik ve hücre tedavileri, tekrarlayan gebelik kayıplarında genetik ve immünolojik faktörler, endometriyozise bağlı infertilite, endometriyum kanserli hastalarda IVF, pelvik ağrıların değerlendirilmesinde güncel yaklaşımlar konuları ele alınacak.

Kongrede, 'Yeni Tüp Bebek Yönetmeliği'nin getirdiği 35 yaş altı anne adayına tek embriyo transferi ne kadar gerçekçi, tam gün uygulaması neler getirir' konuları da tartışılacak.

Kongrede, 'Mesleğin Ustaları' adlı özel oturumlarda da, Prof. Dr. Bülent Tıraş 'İnfertilite', Prof. Dr. İsmail Mete İtil 'Kozmetik genital cerrahi', Prof. Dr. Cansun Demir 'Makat doğumlarda sezaryen uygulaması', Prof. Dr. Ali Ayhan ise 'Ailesel Over Kanser Sendromları' konularındaki deneyim ve birikimlerini meslektaşlarıyla paylaşacak.
 

sondakika.com

Bu haber toplam 2309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim