• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Antalya'da "sağlıkta afiliasyon" protokolü imzalandı

Antalya'da "sağlıkta afiliasyon" protokolü imzalandı
Antalya Valiliğinde imzalanan protokolle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, ilçedeki devlet hastanesinde eğitim görebilecek


Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi arasında Alanya Devlet Hastanesinin ortak kullanımını içeren afiliasyon (kurumlar arası işbirliği) protokolü imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, şehir merkezinden uzak bir ilçede tıp fakültesi ve hastane açmanın kolay bir iş olmadığını belirtti.

Tıp fakültesi bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin hastanesinin olmadığını ifade eden Karaloğlu, "Öğrenciler Akdeniz Üniversitesinde derslerini alıyorlar. Onları Alanya'ya taşıyabilmenin yolu da eğitim araştırma hastanesinin olmasına bağlı. Bunun en pratik yolu da Sağlık Bakanlığının elindeki mevcut hastaneyle üniversite işbirliğine gidiyor." dedi.

İmzalanan protokolle iki kurumun güçlerini birleştirdiğini kaydeden Karaloğlu, uygulama ile eğitim ve sağlık hizmeti kalitesinin daha da yükseleceğini vurguladı.

Alanya Devlet Hastanesinin eğitim ve araştırma hastanesine dönüşeceğini dile getiren Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Alanya artık sadece kendisinin değil, çevre ilçelerin de üçüncü basamak sağlık hizmetinin yapılabildiği bir merkeze dönüşüyor. Bu çok önemli. Bakanlık personeline ilave olarak üniversitemizin akademik personeli de vatandaşa hizmet edecek. Burada kaybeden yok. Vatandaş kazanacak, daha kaliteli bir sağlık hizmeti alacak. Üniversite kazanıyor, hemen bir hastaneye kavuşacak ve öğrencisini Alanya’ya taşıyacak. Alanya kazanacak, hızlı bir şekilde tıp fakültesine kavuşmuş olacak."

Emeği geçenleri kutlayan Karaloğlu, uygulamayla sağlık hizmetinin vatandaşın ayağına gideceğini kaydetti.

Antalya'nın 450 kilometrelik alanla büyük bir hinterland olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Anadolu'da başka bölgelerde aynı mesafede 3-4 il var. Kentin en doğusunda üniversite hastanesinin olması, sağlık hizmetinin halkın ayağına gitmesi açısından önemli. Hayırlı uğurlu olmasını dilyorum." diye konuştu.

"Uygulama 20'ye yakın ilde var"

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da uygulamanın 20'ye yakın ilde yapıldığını söyledi.

Nüfusu 750 binin altındaki illerde kaynakların daha etkili kullanılması amacıyla uygulamanın hayata geçirildiğini anlatan Pınarbaşı, "Tıp fakültesi hastanemiz olmadığı için öğrencilerimiz Akdeniz Üniversitesinde eğitim görüyor. İlçedeki mevcut hastaneleri kullanarak doktorlar ve öğrencilerimiz için alan oluşturmuş oluyoruz. İnşallah bu protokolle bir ilçede var olan tek tıp fakültesi bizimki olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

İleride kendi tıp fakültesi hastanelerini açmak istediklerini belirten Pınarbaşı, ilçede zaten iyi olan sağlık hizmetlerinin daha da iyi olmasını ümit ettiklerini vurguladı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da protokolle üniversite personelinin pratik yapacakları bir alana kavuşacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve Rektör Pınarbaşı, protokolü imzaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4780 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim