• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Antalya'nın her ilçesine yeni hastane yapılacak

Antalya'nın her ilçesine yeni hastane yapılacak
Turizm ve tarım kenti Antalya sağlık alanında da öne çıkacak. Özel sektörden sonra hükümet de Antalya'ya sağlık yatırımı için düğmeye bastı.

Turizm ve tarım kenti Antalya sağlık alanında da öne çıkacak. Özel sektörden sonra hükümet de Antalya'ya sağlık yatırımı için düğmeye bastı.

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi eski Başhekimi ve AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, her ilçeye yeni bir hastane yapılacağı müjdesini verdi. Yeni hastane ve ek hizmet binaları için 500 milyon lira sağlık yatırım yapılacağını bildiren Arıcı, "Sağlık alanında, her ilçeye bir hastane projemiz var. Bunların bir kısmı bitti. Bir kısmı da ihale aşamasında." dedi.

Korkuteli, Elmalı ve Kaş ilçelerindeki hastane projelerinin başladığını belirten Arıcı, Kepez'e 300 yataklı yeni bir hastane yapılacağını müjdeledi. Serik ve Manavgat'a da ek hastane binası yapılacağını kaydeden Arıcı, şöyle devam etti: "Kepez'in projesi bitti. Yakında ihalesi yapılacak. Kaş'taki hastanenin inşaatına başlandı. Alanya ve Korkuteli'nin de ihalesi tamamlandı. Elmalı'dakinin yer teslimi yapıldı. Finike'de ise yer tespit edildi." Arıcı, 2010 yılında hastane projelerini tamamlayarak inşaatına başlamayı istediklerini, iki yıl içinde de bitirmeyi planladıklarını aktardı.

Yeni kurulacak hastanelerin yatak kapasiteleri bölgelerine göre değişiyor. Alanya'daki hastane 300, Kepez'deki ise 250 yataklı olacak. Finike'de 110, Korkuteli'nde 100, Elmalı'da 50 yataklı hastane inşa edilecek. Serik ve Manavgat'ta da 100'er yataklı ek bina yapılacak. Abdurrahman Arıcı, hastane projelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın desteklediğini belirtti.

Arıcı, hastanenin dışında okul projelerinin de olduğu bilgisini verdi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda da görev yaptığını hatırlatan Arıcı, "Hem hayırseverler hem de hükümetimizin vasıtasıyla Antalya'ya yönelik yeni okul projeleri de var." ifadelerini kullandı.

Antalya'nın turizmin yanında aynı zamanda bir tarım şehri de olduğuna işaret eden AK Parti Milletvekili, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Antalya tarımına yönelik büyük çalışmaları var. Destekler il müdürlüğü vasıtasıyla devam ediyor. Bu destekler 2002 yılından itibaren artarak devam ediyor. Desteklemelerden Antalya'ya daha fazla pay verilmesini sağlayacağız." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4334 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim