• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya’ya iki yeni hastane

Antalya’ya iki yeni hastane
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Kepez Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin temelini attı.

Sütçüler Mahallesi'ndeki törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hastane bir yıl sonra hazır

Törende konuşan Bakan Dr. Müezzinoğlu, hükümet olarak 11 yıldır gece gündüz demeden millete hizmet ettiklerini söyledi. Antalya'nın güneş ve kum turizminde söz sahibi olduğu gibi sağlık turizminde de bölgenin merkezi olabileceğini vurgulayan Müezzinoğlu, buna katkı sağlayacak Kepez Devlet Hastanesinin 29 Ekim 2015 tarihinde açılması için söz aldıklarını kaydetti.  Söz konusu sağlık kuruluşlarının hizmete girmesiyle Antalya’nın daha yaşanılır bir merkez olacağını ifade eden Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak insanımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu gün burada temelini attığımız hastaneler de bu sorumluluğun gereği olarak okunmalıdır” ifadelerini kullandı.

"Dünyanın gıpta ile baktığı Türkiye resmi"

Türkiye’nin son yıllarda dünyadaki etkin sağlık kuruluşları tarafından takdir edilen başarılara imza attığına dikkat çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “İşte bakın sağlık hizmetlerinde Türkiye nereden nereye geldi. 11 yıl öncesi halkımız için tam bir kâbustu. SSK hastaneleri, sabahın ilk saatlerinde başlayan muayene kuyrukları, ilaç kuyrukları vardı. Çoğu zaman bu uzun kuyruklar bitmeden gün bitiyor, insanımız muayenesini, tetkikini yaptırmak, ilacını almak için umudunu ertesi güne taşıyordu. Bugün ise Türkiye’de insanlarımız istediği doktoru seçebilmenin, istediği hastaneyi seçebilmenin haklı huzurunu yaşıyor. Telefonla randevusunu alıyor. Saati geldiğinde gidip muayenesini tedavisini oluyor, istediği eczaneden ilacını alıyor. Aile hekimi bebeklik çağından yaşlılık çağına kadar her aşamada insanımızın sağlığını korumak için seferber oluyor. Anne adaylarının hamileliğini ve doğum sürecini sağlıklı geçirmesini sağlıyor. Çocuklarımızın aşılarını takip ediyor. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız en ücra noktalara giderek sağlık taramaları yapıyor. İşte Yeni Türkiye’nin, eserlerle yükselen Türkiye’nin tüm dünyanın gıpta ile baktığı resmi budur.”

Konuşmalardan sonra Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, beraberindekilerle birlikte Kepez Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin temelini attı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4312 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim