• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Antibiyotikte ürküten uyarı

Antibiyotikte ürküten uyarı
Dünya Sağlık Örgütü, hayvan yetiştiriciliğinde ve insanlar tarafından bilinçsizce kullanılan antibiyotiklerin artık mikroplara karşı etkisiz kaldığı uyarısında bulunarak, ...

Dünya Sağlık Örgütü, hayvan yetiştiriciliğinde ve insanlar tarafından bilinçsizce kullanılan antibiyotiklerin artık mikroplara karşı etkisiz kaldığı uyarısında bulunarak, “Yakında basit çizikler bile ölümcül olabilir” dedi

DÜNYA Sağlık Örgütü, (WHO) dünya genelinde bilinçsizce kullanımdan dolayı “modern ilaç” olarak tabir edilen antibiyotik çağının sonuna gelindiği uyarısında bulundu. Independent gazetesine konuşan WHO Genel Direktörü Margaret Chen, önemsiz hastalıklarda bile doktorlar tarafından bilinçsizce önerilen antibiyotiklerin bu kadar yaygın olarak kullanılmasının, sonunda sık sık görülen hastalıklara yol açan mikropları bile mutasyona uğratarak bu ilaca karşı dirençli hale getirdiğine dikkat çekti.

Çizik bile ölümcül olabilir

Chen, “Antibiyotik sonrası döneme hazırlıklı olun. Bu küresel anlamda modern ilaç çağının sonu anlamına geliyor. Yakında çocukların dizlerindeki çizikler bile ölümcül olabilir. Hastaların kalça protezi gibi basit ameliyatlarda bile hayatlarıyla kumar oynamak zorunda kalabilir” uyarısında bulundu. Chen, antibiyotiklerin bilinçsiz kullanımından dolayı Avrupa genelinde antibiyotiğe dirençli mikroplarda yüzde 50 oranında artış olduğuna dikkat çekti.

Hayvanlarda kullanımı için de kısıtlama isteniyor


Chen, İngiltere’de 2005-2009 yılları arasında kolibasili bakterisinden zehirlenenlerde yüzde 30 artış olduğunu dile getirdi. Doktorlara, hastalarına uygun antibiyotikler yazmaları ve hastaların da antibiyotik tedavisine harfiyen uyması çağrısında bulunan Margaret Chen ayrıca, antibiyotiklerin hayvan yetiştiriciliğinde kullanılmasına da kısıtlamalar getirilmesini istiyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2766 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim