• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Arınç: "Özel Hastaneleri teşvik ediyoruz"

Arınç: "Özel Hastaneleri teşvik ediyoruz"
Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bülent Arınç, en büyük devletin sağlık olduğunu ifade ederek, "Hükumetimiz kamu yatırımları konusunda sağlığa önem veriyor. Özel hastaneleri teşvik ediyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İnegöl’de özel bir hastanenin açılışına katıldı. Programda konuşan Arınç, en büyük devletin sağlık olduğunun altını çizdi.

Hastalık gelmeden sıhhatin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Arınç, “İnegöl, ilçe köy ve kasabaları, 250 bine yakın nüfusuyla güzel bir beldemiz. Başta mobilya sektörü olmak üzere birçok konuda önder. Ülkemize katma değer sağlıyor. Şimdi de İnegöl’de yol üzerine güzel bir hastane oluyor. Şu anda 50 civarında yatağı var. Yıl sonunda 100’e oluşacak. 11 yıllık hükumetimiz döneminde halka yaptığımız önemli işlerden biri sağlıktır. Eskiden bir insan hastalandığı zaman malını mülkünü satardı. O zaman sağlık giderlerimiz devlet tarafından karşılanmıyordu. Artık o günler geride kaldı. En yoğun ameliyatlar bugün devlet hastanelerinde yapılıyor. Böyle bir sağlık hizmeti takdire şayandır. Nerede bir anket yaparsanız yapın sonuç aynıdır. En çok hizmet yüzde 75 ile sağlık alanına gelmektedir. Önceden SSK hastanesi diye bir hastaneye devlet memuru giremezdi. Devlet hastanesine de SSK’lı kimse giremezdi. O günleri ablalarımız, annelerimiz üzüntü ile anıyor. Şimdi her şey elimizin altında. Halkımızın hizmetindeyiz. Bugün acil servise gelen hastalardan tedavi ücreti alınmıyor. Devlet hastaneleri artık birleşti. Bütün hastaneler sağlık hizmeti vermeye başladı” şeklinde konuştu.

Bursa’ya yapılan ve yapılacak olan hastaneler ile ilgili bilgi de veren Arınç, "İnegöl'e 300 yataklı devlet hastanesinin temelini attık. En kısa zamanda açılışını yapacağız. Sağlık yatırımlarımız devam ediyor. 4 tanesi proje, 4 tanesi ihale aşamasındadır. Sağlık bakımından Bursa'da hiçbir eksiğimiz yok. Artık hastanenizi ve doktorunuzu seçebileceksiniz. Artık bunu herkes gerçekleştirecek. Hükümetimiz kamu yatırımları konusunda sağlığa önem veriyor. Özel hastaneleri teşvik ediyoruz. Türkiye’de sağlık konusunda hiçbir eksiğimizin kalmaması için çalışıyoruz. Bunları sizin için yapıyoruz. Ne versa veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Hepimiz sağlığımızın kıymetini bilmeliyiz. Allah şifanın aranmasını emrediyor" diye konuştu.

Arınç, konuşmalarının ardından protokol mensuplarıyla birlikte hastaneyi hizmete açtı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4987 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim