• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Arınç'ın Hastane Israrı

Arınç'ın Hastane Israrı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da yapılması planlanan ancak Sağlık Bakanlığı ile Manisa Belediyesi arasında ...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da yapılması planlanan ancak Sağlık Bakanlığı ile Manisa Belediyesi arasında yaşanan çeşitli pürüzler nedeniyle yapımı geciken 400 yataklı Bölge Hastanesi ile ilgili "Yazı da gelse tura da gelse bu hastaneyi yapacağız" dedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da yapılması planlanan ancak Sağlık Bakanlığı ile Manisa Belediyesi arasında yaşanan çeşitli pürüzler nedeniyle yapımı geciken 400 yataklı Bölge Hastanesi ile ilgili "Yazı da gelse tura da gelse bu hastaneyi yapacağız" dedi.


Manisa'da Merkez Efendi Devlet Hastanesi Özel Odaları ve Merkez Efendi kitabesinin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi konusunda net konuştu: "Sağlık ihmal edilecek bir konu değil. İnsanlar sağlıklarının değerini ellerinden gittikçe anlıyor. Sağlıklı olmamız için hastaneler ve doktorlara ihtiyacımız var. Manisa 1 milyon 350 bin nüfuslu bir il. 16 ilçemiz var. 2002 yılından bu güne en az 80 kat daha güçlüyüz. İlçelerde de büyük sağlık yatırımları
yapıyoruz. Köprübaşı, Ahmetli'de hastaneler yaptık. Manisa'mızda da hastanelerimizin yönetimleri birleşti. Son dönemlerde herkesin daha iyi hizmet alması için bu büyük bir adım oldu. Kamu hastane birlikleri yasası ile daha iyi olacağız."
 

Merkez Efendi Devlet Hastanesinin önemine değinen Arınç, şunları söyledi: "Merkez Efendi, sultanlara, padişahlara hekimlik yapmış bir şahsiyettir. Manisa bu yüzden de çok önemli bir kent. Türkiye'de 5 Ruh Sağlığı Hastanesi var. Bunlardan en önemlilerinden biri Manisa'da. Uluslararası üne sahip Moris Şinasi Çocuk Hastanemiz var. Ben bu hastanelerde eskiden bir odada 17-18 hastanın birden yattığı günleri hatırlıyorum. Bizim hükümet olduğumuz günden itibaren tüm illerimizde olduğu gibi Manisa'da da sağlık
müdürümüz ve başhekimlerimiz hastanelerin fiziki şartlarını iyileştirmek için çalışıyor."
Hükümet olarak çeşitli dönemlerde halk arasında anket çalışması yaptıklarını hatırlatan Bakan Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Biz halka 'Hükümetin çalışmalarından memnunmusunuz' diye soruyoruz. Bunun cevabı belli, en fazla hangi hizmetten memnunsunuz diye sorduğumuzda ilk sırada sağlık alanı geliyor. Eskiden sigorta emeklileri sadece SSK hastanelerinde tedavi olurken artık ne olursa olsun herkes istediği hastanede tedavi oluyor."
 

Arınç, 400 yataklı Bölge Hastanesi'nin mutlaka yapılacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Manisa'ya kısa zamanda bir eğitim ve araştırma hastanesini kazandıracağız. Bunu bizden kimse istemedi. Bunu kendimiz yapıyoruz. Önümüze çıkarılan engelleri biliyoruz. Ama bu engelleri aşıyoruz ve aşacağız. Manisa bir gerdanlık 400 yataklı hastanesine kavuşacak. Projeler çizildi. İhale aşamasına geldi. Biz dağları aşıyoruz ovalarda önümüze çıkıyorlar ama bunu da aşacağız. Küçükte olsa bazı engeller bize zaman kaybettiriyor. Yazı da gelse tura da gelse Manisa bu hastaneye kavuşacak. Kimse merak etmesin."


Yapılan konuşmaların ardından hastaneye özel odaların yapımına katkı sağlayan hayırseverlere Bakan Arınç ve Vali Celalettin Güvenç tarafından plaket verildi.
Bülent Arınç daha sonra özel odaların açılışını yaptı ve hastaları ziyaret etti. Cumhuriyet Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi Burak Çambel (15)'i de ziyaret eden Arınç, mide kanamasından dolayı özel odada yatan öğrenciye, "Çok şanslı bir hastasın. Özel odanın ilk konuğu sensin" diye konuştu.
 

beyazgazete.com

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim