• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Aşırı sıcaklar kalp krizini tetikliyor

Aşırı sıcaklar kalp krizini tetikliyor
Sıcaklar Türkiye'yi hasta ediyor! Uzmanlar aşırı su kaybı konusunda özellikle kalp hastalarının dikkatli olmalarını istedi!

Kardiyoloji Uzmanı. Dr. Fatih Demircioğlu, vücuttaki aşırı su kaybı ile sıcak ve nemli havanın kalp krizi riskini yükselttiğini belirtti.

Manavgat Özel Side Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı. Dr. Fatih Demircioğlu, sıcak ve nemli havaların kalp krizi riskini en yüksek günler olduğunu ifade etti. Sıcak havaların vücutta oksijen emilmesini azalttığına dikkat çeken kalp doktoru Fatih Demircioğlu, kalp ve yüksek tansiyon hastalarının acil bir işi olmadığı sürece sıcak yoğunluğunun yüksek olduğu 11.00 ile 16.00 sularından dışarı çıkmaması gerektiğini kaydetti. Demircioğlu, "Sıcak ve nemli havalarda vücutta sıvı ve mineral kaybı üst noktaya ulaşır. Sıcak ve nemli havalardaki sıvı ve mineral kaybı da kalp ritmini bozar. Bu da kalp krizine neden olur. Sıcak havalarda başta su olmak üzere bol bol sıvı gıdalar tüketelim. Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan hastalar güneş ışığının en etkin olduğu saatlerde dışarı çıkmamalı. Vücutta su ve mineral kaybının önüne geçmek için su, ayran, meyve suyu ve meyve tüketelim. Kalbi yoracak ağır ve yağlı gıdalardan kaçınalım. Güneş ışınlarından zarar görmemek için başımıza koruyucu takalım. Sıcak havalar kalp krizini tetiklediği için uzun güneş altında kalmayalım." diye konuştu.

Demircioğlu, sıcak ve nemli havalarda duş alımının vücudu rahatlattığını söyledi. Sıcak ve nemli havalarda vücudun güneş ışınlarından fazla rahatsız olmaması için koyu renkler yerine, pamuklu, keten açık renkler tercih edilmesine dikkat çeken Demircioğlu, terleme sonrası iç çamaşırların acil bir şekilde değiştirilerek duş alınarak serinlenmesi gerektiğini kaydetti. Demircioğlu, kalp ve yüksek tansiyon hastalarının sabahın erken saatleri ve güneşin etkisini yitirdiği vakitlerde doğa yürüyüşü yapabileceğini dile getirdi.

Özel Hisar Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan da kalp, yüksek tansiyon ve şeker hastalarının saat 11.00 ile 16.00 suları arası acil bir işleri olmadığı sürece dışarı çıkmaması tavsiyesinde bulundu.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kuru ise sıcak ve nemli havalarda vücudun sıvı kaybına karşı bol bol su, limonlu ve meyveli içecekler tüketilmesi gerektiğini belirtti. Sıcak ve nemli havalarda sıvı kaybının önüne sıvı gıdalar tüketilerek geçileceğini ifade eden Kuru, yüksek tansiyon ve kalp krizine neden olabilecek ağır yağlı ve sindirimi zor yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2600 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim