• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 25 °C

Aşırı su zehirleyebilir!

Aşırı su zehirleyebilir!
Aşırı su tüketimi vücuda yarardan çok zarar getiriyor.

SAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şükrü Arslan, aşırı su tüketiminin vücuda yarardan çok zarar getireceğini belirterek, “Terlemeyle beraber artan sıvı ihtiyacını karşılamak için bardak bardak, litre litre su içmek doğru değil. Çünkü çok fazla miktarda alınan su, vücutta su zehirlenmesine neden olur” dedi.

Yaz aylarında sıcaklığa bağlı olarak terlemeyle su kaybının arttığını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Arslan, sıvı kaybının giderilmesi için alınacak su miktarının önemli olduğuna dikkat çekti. Beyinde bir susama merkezinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Arslan, “Bu merkez bize ne zaman, ne kadar su içeceğimizi söyler. İşi doğal akışına bırakıp, su içme ihtiyacı susama oluştuğunda giderilmesi gerekir” diye konuştu. Prof. Dr. Şükrü Arslan, fazla miktarda alınan suyu, böbrekleri iyi çalışan kişilerin tuvalete giderek dışarı attığını, böbrekleri iyi çalışmayan kişilerin zehirlenebileceğini söyledi. Prof. Dr. Arslan, “Su zehirlenmesinde, su damarlarda dolaşır. Böbrekler tarafından dışarı atılması gereken sıvı özellikle beyin hücrelerinin içine girerek, hücresel ödem, şişme yaparak onların fonksiyonlarını bozar ve doğru çalışmalarını engeller. Bu konsantrasyon yeteneğinde azalma, bilinç bulanıklığı ve giderek ölüme kadar neden olabilen bir dizi olayı tetikler” dedi.


Bazı hekimlerin günde 2- 3 litre su içilmesi şeklinde önerilerde bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Şükrü Arslan, “Biz çocuk yaş grubunda böbrek taşı oluşumu ya da idrar yolu enfeksiyonu varsa, bol su içme önerisinde bulunuyoruz. Onun dışındaki sağlıklı çocuklar, sağlıklı bireyler için susama merkezi ‘su iç’ emrini verene kadar ‘hiçbir şey yapmayın’ diyoruz” diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2785 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim