• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Askeri hastanelerin gözü kulağı Tam-Gün'de

Askeri hastanelerin gözü kulağı Tam-Gün'de
Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı 42 askeri hastanede çalışan yaklaşık 10 bin sağlık personeli, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan personelle aralarındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini istiyor.

Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı 42 askeri hastanede çalışan yaklaşık 10 bin sağlık personeli, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan personelle aralarındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini istiyor. Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündeminde olan Tam Gün Yasa Tasarısı ile bu eşitsizliğin giderilmesi için teklifte bulunuldu.

Buna göre, hükümetin eşit işe eşit ücret politikası kapsamında diğer hastanelerde çalışan personelle aynı işi yapan askeri hastanelerdeki personelin ücret farklılığının giderilmesi talep ediliyor.

Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde görev yapan personele ortalama 800 TL ile bin 400 TL arasında döner sermaye ödemesi yapılıyor. Örneğin Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bir hemşire döner sermayeden bin 414 TL, yine aynı hastanede çalışan veri hazırlama ve kontrol işletmeni 792 TL pay alıyor. Üniversitelere bağlı hastanelerde görev yapan personele de 750 TL ile bin 700 TL arasında döner sermaye ödemesi yapılıyor.

ASKERİ HASTANELERDEKİ DOKTORLARA DÜZENLEME YAPILDI

2010 yılında çıkarılan 5947 sayılı tam gün yasası ile askeri hastanelerde görev yapan doktorlara sağlık tazminatı ödemesinde önemli artış getirildiği belirtiliyor. Böylece askeri doktora yapılmış olan sağlık tazminatı ödemesi ile sivildeki doktorlarla döner sermaye ödemesinden kaynaklanan maaş adaletsizliğinin giderildiği ifade ediliyor. Fakat bu düzenleme askeri hastanelerde görev yapan diğer sağlık personelinin kapsamadığı, dolayısıyla 10 bine yakın personelin sağlık tazminatı ya da döner sermaye ödemesinden faydalanamadığı kaydediliyor. Askeri hastanelerde görev yapan personelin bu yüzden mağdur olduğu, bu durumun eşit işe eşit ücret politikasına da uymadığı dile getiriliyor.

Bu konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Büro Memur-Sen yetkilileri, söz konusu sıkıntıyı Maliye Bakanlığı’na ilettiklerini, ayrıca Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı’yı ziyaretlerinde de gündeme getirdiklerini ifade etti. Bostancı’dan da destek aldıklarını aktaran yetkililer, Bostancı'nın sivil memurların sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını, bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini kendilerine aktardığını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim