• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

ASM'nin iki yakası bir araya geldi

ASM'nin iki yakası bir araya geldi
Anadolu Sağlık Merkezi, yabancı hasta payını yüzde 25'e çıkardı. Böylece bütçesini dengeledi. CEO Hasan Kuş hedeflerinin tıp fakültesi ve hemşirelik okulu kurmak olduğunu belirtiyor

Yönetim kurulu başkanlığını Tuncay Özilhan'ın yürüttüğü Anadolu Holding'in, sağlık sektöründeki yatırımları Anadolu Vakfı üzerinden yapılıyor. Vakfın 2005'te Gebze'de kurduğu Anadolu Sağlık Merkezi (ASM), ABD'nin en önemli hastanelerinden Johns Hopkins ile işbirliği yapıyor. Öyle ki ASM'nin sağlık yatırımları 60 milyon lirayı bulmuş. ASM CEO'su Dr. Hasan Kuş, 2010'a kadar Anadolu Grubu şirketlerinden vakfa gelen destekle bilançoyu dengelediklerini ancak 2010'da ilk kez başa baş noktasını yakaladıklarını söylüyor. Anlattıklarından eksi bakiyeye veda edilmesinde yabancı hastaların payı olduğunu anlıyoruz. Kuş, yabancı hastaya odaklanmanın "SGK ile anlaşmanın iptal edilmesinin ardından" olduğu parantezini açıyor. Zira hastane kurulduğunda ciro içinde yüzde 4 olan yabancıların payı bugün yüzde 25'e ulaşmış. "En yüksek Romanya, Azerbaycan ve Irak'tan gelenler var. Anlaşmalı kurumlar çok az. Çoğu yabancı hastamız kulaktan kulağa yayılan reklamla bize geliyor" diyor Kuş.

Kuş, Romanya ve Azerbaycan'da ofisleri olduğunu bugünlerde Rusya'da açmaya çalıştıklarını anlattı. Hastanenin yanında Mart 2010'da açılan 82 yataklı hastane oteli ise hastanenin başa baş noktasına gelmesinde bir diğer etken. Kuş'a Sabancı Grubu'yla birlikte Tıp Fakültesi kurulması planlarını hatırlattığımda yanıtı şu oldu: "Sabancı Grubu bizde tıp fakültesi sizde hastane var. Güçleri birleştirelim teklifi geldi. Aslında 2 gruptan daha geldi bu teklif. Ancak biz vazgeçip kendi tıp fakültemizi, hemşirelik ve sağlık yüksek okulunu kurmaya karar verdik." Yıl sonuna kadar hem tıp fakültesi hem de hemşirelik okulu kurulacakmış. Kuş'un anlattıklarına göre Türkiye'de bin kişi başına düşen doktor sayısı OECD ortalamasının yarısı kadar ancak hemşire dörtte biriymiş. Kuş "Hemşire sıkıntısı doktora göre iki kat" diye konuştu.

THY'nin desteği yüksek
Hasan Kuş, THY'nin Türkiye'nin sağlık turizmi için önemli bir merkez haline gelmesindeki desteğinden oldukça takdirle söz ediyor. Ellerinde sağlık raporuyla Türkiye'ye tedaviye gelenlere THY'nin yüzde 25 indirim yaptığını söyleyen Kuş, "Gelen hastalar kanser, kemik iliği gibi kritik konularda geldiği için bazıları bileti aldıktan sonra yola çıkabilecek durumları olmayabiliyor. THY bu son dakika iptallerinden de ceza almıyor" diye konuştu.

TARIK YILMAZ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim