• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Astım Çocuk Spor Oyunları Başladı

Astım Çocuk Spor Oyunları Başladı
Adana'da “Astım Spor Yapmaya Engel Değildir” projesi kapsamında düzenlenen Astım Çocuk Spor Oyunları dün yapılan kortej yürüyüşü ile start aldı.

Adana'da “Astım Spor Yapmaya Engel Değildir” projesi kapsamında düzenlenen Astım Çocuk Spor Oyunları dün yapılan kortej yürüyüşü ile start aldı.
Kortej yürüyüşüne İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Astım Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Gökşin Koçak, TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven, öğretim görevlileri ve oyunlarda mücadele edecek minik öğrenciler katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından TSYD Lokalinde minik öğrencilere TSYD tarafından ikramda bulunuldu.
Astım Hastaları Dayanışma Derneği ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin sponsorluğunda yapılan astım çocuk spor oyunları 30 Mayıs’ta yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen oyunlara yaklaşık 50 okuldan 150 öğrencinin katılması bekleniyor. Astım Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Gökşin Koçak, “Bu projede her yıl daha fazla çocuğumuza hizmet etmek istiyoruz. Umuyorum ki, bu hedefimize kısa sürede ulaşacağız. Bu konuda büyük pay sahibi, duyarlı beden eğitimi öğretmenleridir. Çünkü her yıl sene başında beden eğitimi öğretmenlerinin okullarında ki astımlı çocuk tespitiyle proje start alır. Bu tespitten sonra çocuklar Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji İmmünoloji Bilim Dalı doktorları tarafından muayene edilip astım dereceleri belirlendikten sonra sportif çalışmalara yönlendirilir. Üç ay boyunca astımlı çocuklar yüzme, atletizm, sokak basketbolu ve badminton branşlarında çalıştırılır. Çalışmaların bitiminde ikinci bir muayene programına alınarak hastalığın seyri her çocuk için ayrı ayrı değerlendirilir. Üç ay sonunda çalışmalara eksiksiz devam eden çocuklardan bir çoğunun ilaç bırakacak kadar iyileştikleri görülür” diye konuştu.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Nihat Geven de, böylesine anlamlı bir projenin içerisinde olmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Geven, “Umuyorum ki, bu proje kapsamında bir çok çocuğumuz spor yapma imkanı bulur. Astım hastalığı spor yapmaya engel değildir. Bu proje kapsamında minik yavrularımızın hem tedavileri yapılıyor, hem de çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştiriyor.Biz üç yıldır bu projenin içerisinde yer aldık. Bundan sonra da projenin içerisinde olarak katkı koymaya çalışacağız” diye konuştu. Siz haberi okurken alerji için yeni haber eklenmiş olabilir görmek için tıklayınız...

medya365.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim