• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Atay'dan Akdağ'a soru önergesi

Atay'dan Akdağ'a soru önergesi
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Atay, “Prof. Dr. Türkan Saylan’ın, 21 yıl gönüllü olarak başhekimliğini yürüttüğü ve cüzzamlı hastalarının tedavisinde önemli bir yeri olan Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesinin kapatılarak, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağı ve Cildiye Kliniği olarak hizmet vereceğini, cüzzamlı hastalarınsa Avcılardaki bir poliklinik bünyesinde tedavilerinin devam ettirileceğini, basın organlarının yayınlarından ve yazılı belgelerden öğrenmiş bulunmaktayız. ÇYDD ve Cüzzamla Savaş Derneği Başkanlığı yapan Prof. Dr. Türkan Saylan ve ekibi tarafından, zamanında Bakırköy Akıl Hastanesi içerisinde hizmet veren ve çok kötü durumda olan yer, bugün üç ana binası, birçok destek bölümleriyle modern bir hastane kompleksine dönüştürülmüş, İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi olarak çağdaş bir hizmet vermesi sağlanmıştır. Bu gün hastane; lepralı hastalara hizmet vermenin yansıra 50’ye yakın çalışanıyla cildiye, dahiliye, psikiyatri ve diş poliklinikleriyle ayaktan başvuran tüm hastalara hizmet vermekte, temel ve uzmanlık eğitiminde etkin görevler üstlenmekte aynı zamanda araştırma çalışmaları yapılan uluslar arası bir merkez durumundadır” dedi.
1981’de Bakırköy Ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bir servisi iken Prof. Dr. Türkan Saylan’ın çabalarıyla özel dal hastanesi haline getirilen Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi’nin bir kliniğe çevrilmek istenip istenmediğini soran Atay, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti: “Yıllardır cüzzam hastalığının tedavisi için uğraşlar vermiş ve adı lepra hastanesi ile özdeşleşmiş çağdaş Türk kadını Prof. Dr. Türkan Saylan’ın, toplum yararına büyük emekler harcayarak ortaya çıkardığı çok önemli bir hastanenin kapatılmasını, sayın Saylan’ın anısına ve topluma bir saygısızlık olduğunu düşünmüyor musunuz? Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yeni lepra hastaları, ve sayıları 2 bin 500 dolayında olup, sürekli tıbbi bakım ve desteğe gereksinim duyan eski cüzzam hastasının, Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi’nde gördükleri hizmeti, Avcılar’daki küçük bir poliklinikte görebileceklerini düşünüyor musunuz? Bakanlığınız döneminde kapatılan başka hastaneler var mıdır? Ayrıca yine Bakanlığınız döneminde meslek hastalıkları hastanelerine ne kadar önem verilmiştir?”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim