• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

ATSO'dan Sağlık Turizmi Atağı

ATSO'dan Sağlık Turizmi Atağı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, ATSO olarak Antalya'da sağlık turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, ..

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, ATSO olarak Antalya'da sağlık turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Antalya ulaşım, konaklama ve sağlık hizmeti altyapısı olarak çok avantajlı bir destinasyon. Antalya, sağlık hizmetleri konusunda Avrupa standartlarını yakalamış durumda ve fiyatlarımız Avrupa'ya göre çok daha ucuz. Bu avantajlarımızı kullanarak Antalya'da sağlık turizminin gelişmesini hedefliyoruz" dedi.

İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam ve İngiltere'nin Antalya Konsolosu Jane Baz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen'i ziyaret etti.

Sivagnanam'a Antalya ekonomisi hakkında bilgi veren Özen, Antalya'nın özellikle sağlık turizmi konusunda uluslar arası standartlarda tesislere sahip olduğunu söyledi.

Özen, "Sağlık turizmi özellikle üzerinde durduğumuz bir konu. Antalya ulaşım, konaklama ve sağlık hizmeti altyapısı olarak çok avantajlı bir destinasyon. Bu konuyla ilgili Avrupa'daki ülkelerin karşılaştıkları sorunları yakından takip ediyoruz. Antalya, sağlık hizmetleri konusunda Avrupa standartlarını yakalamış durumda ve fiyatlarımız Avrupa'ya göre çok daha ucuz. Bu avantajlarımızı kullanarak Antalya'da sağlık turizminin gelişmesini hedefliyoruz. Oda olarak bu konuda her türlü işbirliğine hazırız" dedi.

British Airways'in Antalya'dan İngiltere'ye her gün sefer düzenlediğini de belirten Özen, bunun sağlık hizmeti almak isteyen İngiliz vatandaşları için bir avantaj olduğunu kaydetti.

İngiltere'ye gitmek isteyen Türk işadamlarının vize sorunu yaşadıklarını da belirten Özen, özellikle parmak izi uygulamasının sıkıntı yarattığını vurguladı. Özen, "İngiltere'ye her gidişte parmak izi alınması sıkıntı yaratıyor. İşadamları için bir iki günün büyük önemi var. Biz ticaretin artması için istekliyiz ama bu tür ayrıntılar motivasyonu düşürüyor" diye konuştu.

ANTALYA ÖNCELİKLİ KENT

İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam ise, İngiltere Başbakanı Cameron'ın Temmuz ayında Türkiye'yi ziyareti sırasında önümüzdeki 5 yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticaretin 2 katına çıkarılması hedefinin dile getirildiğini, büyükelçilik olarak bunun için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye'ye gelen 2 milyon İngiliz turistin yaklaşık 400 bininin Antalya'yı tercih ettiğini bu nedenle özellikle Antalya ile İngiltere arasında ikili ilişkilerin ve ticaretin arttırılmasına önem verdiklerini belirten Sivagnanam, "Sağlık turizmi ile ilgili bir çalışma yapacağım. Bu konuda Antalya'da büyük bir potansiyel var" dedi. Sivagnanam, tarımda ileri teknoloji ve ikinci konut konusunda çalışmalar yapılabileceğini de kaydetti.

Vize konusunda kendilerine çok soru geldiğini anlatan Sivagnanam, "Türkiye'de şu anda 5 başvuru merkezi var. Konuyla ilgili sıkıntıların farkındayız ve üzerinde çalışıyoruz. Ama vize vermede yüzde 90 başarı oranımız olduğunu da söylemeliyim" diye konuştu.

ATSO Başkan Yardımcısı Özen, Sivagnanam'a, Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları ile ilgili kapsamlı bir dosya verdi.

Haber Fx

Bu haber toplam 3226 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim