• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ayaklarda yaza hazırlık zamanı

Ayaklarda yaza hazırlık zamanı
Baharla birlikte çiçekler böcekler kadar ayaklar da açığa çıkıyor. Yazlık, açık ayakkabıların dolaplardan indiği şu günlerde, ayakları kış yorgunluğundan kurtarmak için yapılması gerekenler var

Baharla birlikte çiçekler böcekler kadar ayaklar da açığa çıkıyor. Yazlık, açık ayakkabıların dolaplardan indiği şu günlerde, ayakları kış yorgunluğundan kurtarmak için yapılması gerekenler var

Nisan ayı ile birlikte açık ayakkabılar dolaptaki köşelerinden çıktı. Ancak onları giyecek ayakların da kıştan çıkması, bir yaz bakımına girmesi gerekiyor. Kış boyu giyilen kapalı ayakkabıların neden olduğu nasırlardan, ölü derilerden kurtulmak, tırnakları şekillendirmek, ayakları parlatmak ve renklendirmek lazım. Profesyonel yardım almak dışında siz de ayaklarınızı güneşli günlere hazırlayabilir ve her daim bakımlı görünebilirsiniz. İşte yapılması gerekenler...

ÖLÜ DERİDEN KURTULUN
Ayaklarınız kapalı ayakkabıların içinde nasırlaştı mı? Duşa girdiğiniz zamanlar, ölü derilerden kurtulmak için biçilmiş kaftan. Sıcak suyun ve buharın etkisiyle yumuşayan ölü derileri ayak peeling’i veya topuk törpüsüyle uzaklaştırın. Duştan çıktıktan sonra yoğun bir nemlendirici uygulayıp ayaklarınızı streç filmle sarın ve neme iyice doymasını sağlayın.

ÖNCE TIRNAK
Eğer zamanla yarışıyorsanız en azından tırnaklarınızı hafifçe törpüleyip şekillendirin. Düzgünce törpülenmiş tırnaklar o kadar da bakımsız görünmeyecektir. Eğer ekstra zamanınız varsa tırnak cilası ile biraz ışıltı ekleyebilirsiniz.

IŞILTI KATIN
El ve ayak tırnaklarınıza aynı renk ojeyi sürmeyi tercih ediyorsanız seçiminizi ışıltılı renklerden yana kullanın. Bu seçim tırnaklarınızın daha ince ve uzun görünmesini sağlayacak.

GÖKKUŞAĞI RENKLERİ
Tıpkı Rihanna’nın yaptığı gibi her bir parmağınıza farklı renklerde ojeler sürün. Bir tüyo: Açıktan koyuya doğru gitmeniz gökkuşağı etkisi yaratacaktır.


PEŞ PEŞE FARKLI TONLAR
Pastel renklerde iki ojeyi tırnaklarınıza sıra sıra (peş peşe farklı renk gelecek şekilde) uygulayın. Uygulama bittikten sonra ne kadar iyi göründüklerine inanamayacaksınız.

SÜRÜŞ DERSLERİ
Renkli oje sürerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Ojeyi kaç kat sürerseniz sürün, uygulamayı ince tutun. Fırçanın tek tarafını oje şişesinin ağzına sürerek ojenin fazlasını alın ve fırçanın oje olan kısmını önce tırnağınızın ortasına, ardından kenarlara doğru, ince bir katman halinde sürün. Ojenizi sürdükten sonra evden acilen çıkmanız gerekiyorsa, oje kurutucu bir ürün uygulayın. Ojenizin kuruyup kurumadığını anlamak için bir tırnağınıza bir damla su damlatın. Eğer su tırnağınızın üzerinden akıyorsa ojeniz kurumuş demektir.

YARATICI OLUN
Kendi yaratıcılığınızı kullanarak tırnaklarınızı ‘eğlenceli’ hale getirebilirsiniz. Örneğin tırnaklarınızı kırmızıya boyayıp kurumasını bekledikten sonra tırnağın uç kısmını yeşile boyayın. Kırmızı kısma ise seyrek siyah noktacıklar koyarak minik uğur böcekleri yaratın.

TOPUKLU AYAKKABILARLA YÜRÜMENİN SIRLARI
Hemen en yakınınızdaki yoga salonuna kayıt yaptırın. Aldığınız dersler hem denge sorununuzu ortadan kaldıracak hem de güçlenen karın kaslarınız dayanıklılığınızı artıracak.

Ayakkabıları giymeden önce dairesel hareketlerle ayaklarınıza masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırın ve ısınmalarını sağlayın.

Yürürken tüm vücudu kasmanıza gerek yok. Omuzlarınızı rahat bırakın ve sadece karnınızı kasın.


(Cosmopolitan)


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3421 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim