• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Aydın’da sağlık hizmetleri kadınların ayağına gitmeye başladı

Aydın’da sağlık hizmetleri kadınların ayağına gitmeye başladı
Bayan ayyıldız, hemcinslerinin sağlığı için kapı kapı dolaşıyor

İBRAHİM KILINÇ - Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın doktor eşi hemcinslerinin sağlığı için kapı kapı dolaşmaya başladı. Hedeflerinin tüm kadınları bilinçlendirerek erken tanı ve müdahale ile kadınların korkulu rüyası haline gelen göğüs ve rahim ağzı kanserini yok etmek olduğunu belirten Bayan Ayyıldız, “Kadınlarımız sağlık kurumuna gelemiyorsa biz onların ayağına gideriz” dedi. 

Aydın’ın Köşk ilçesi’nde Mayıs Ayı’nın son haftasında Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. D. Didem Ayyıldız’ın koordinesinde başlatılan proje yoğun ilgi gördü. Bayanların yoğun ilgisi dolayısıyla Köşk ilçesindeki çalışma süresini uzattıklarını belirten Bayan Ayyıldız, bundan sonra hasta mahremiyeti korunarak uygun ortamların sağlanması şartı ile bayanların yoğun olduğu iş yerlerinde de tarama çalışmaları yapacaklarını belirtti. Gerek çalışma hayatındaki zaman sıkıntısı gerekse merkezlere uzak yerlerde oturan bayanların çeşitli nedenlerle kanser taraması yaptıramadığını belirten Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dr. D. Didem Ayyıldız “Köşk ilçemizde iki hafta olarak planladığımız çalışma süresini 4 haftaya çıkardık. Merkezdeki taramaların ardından Osman Akça İncir İşletmesi bize kapılarını açtı. İşletme, hasta mahremiyetini koruyacak şekilde uygun ortamlar oluşturdu. Şimdi çalışmalarımızı burada sürdürüyoruz. Bunun yanında köylerden de özel servisler kaldırıp tarama çalışması yapıyoruz. Çalışanlarının sağlığını ön planda tutarak bu taramanın işyerinde yapılmasını sağlayan Osman Akça İşletmesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsamında tarama çalışmalarının devam ettiği Osman Akça İncir İşletmesi’nde çalışan bayanlara Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte Eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. D. Didem Ayyıldız, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi Serpil Demiryürek, Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur ziyaret etti.

Protokol üyelerini eşi İpek Akça ile birlikte karşılayan Akça Holding Kuru Meyve İşletmeleri Genel Müdürü Melih Akça, “Firma olarak çalışanların sağlığına ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ın eşleri Bayan Ayyıdız öncülüğündeki bu sağlık taraması projesinden haberdar olunca, firmamızda çalışan bayanların da bu tarama hizmetinden faydalanmasını istedik. Özellikle çalışan bayanlar değişik sıkıntılar nedeniyle KETEM merkezlerine gidip gerekli tarama yaptırmayabiliyor. Firma olarak biz hasta mahremiyetini koruyacak ortamı oluşturduk. İsteyen çalışanımız bu hizmetten faydalanıyor” diyerek herkese teşekkür etti.

“BİZE GELMEYENE BİZ KENDİMİZ GİDERİZ”

Çalışan ve tarama yaptıran bayanlarla görüşüp onların gönlünü alan Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. D. Didem Ayyıldız, “Normal taramaların yanında bayan çalışanların yoğunlukta olduğu iş yerlerinde de bundan sonra bu hizmeti vermeye çalışacağız. Çünkü pek çok bayan çalışan gerek zaman sıkıntısı gerek diğer nedenlerden dolayı sağlığına ihmal edebiliyor. Kısacası bize gelmeyene biz kendimiz gideceğiz” diye konuştu.

Bayan Ayyıldız, ziyaret ettiği hanımla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3537 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim