• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Ayrıntılı Harcama Programı-SGK

Ayrıntılı Harcama Programı-SGK
Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı "Ayrıntılı Harcama Programı" konulu genel yazı yayınlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı "Ayrıntılı Harcama Programı" konulu genel yazı yayınlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBAŞKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : 95306443/84199/90454 09/01/2013
Konu : Ayrıntılı Harcama Programı

GENEL YAZI

Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun bütçe ödeneklerinin kullanılmasına ilişkin 20 nci maddesinin (b) fıkrasında, sosyal güvenlik kurumlarının ayrıntılı finansman programlarını hazırlayacağı ve harcamalarını bu programa uygun olarak yapacağı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, Kurumumuz tüm merkez ve taşra teşkilatı birimleri bütçelerinde yer alan ikinci düzey ekonomik kod düzeyindeki ödeneklerin %10'u ocak ayında serbest bırakılmıştır. Söz konusu harcamalar, serbest bırakılan ödenekler dahilinde ödeme emri belgesi düzenlemek suretiyle gerçekleştirilecektir.

Kurumumuz Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığınca hazırlanan Ayrıntılı Finansman Programıyla uyumlu Ayrıntılı Harcama Programının , Kurum hizmet ve faaliyetlerini de dikkate alan, mali disipline ve nakit yönetiminin etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayan bir anlayışla hazırlanması önem taşımaktadır.

Ayrıntılı Harcama Programı teklifleri hazırlanırken; uygulanmakta olan ekonomik program, önceki yıllar bütçe gider gerçekleşmeleri ile mevsimsel özellikler, harcamaların niteliği ve diğer özel durumlar dikkate alınacaktır.

Mosip sistemi içersinde yer alan Bütçe Yönetimi ve Mali Açıdan Karar Destek Sisteminde yapılacak bir çalışma ile Ödeme Emri Belgesi hazırlanmasına esas olan ve Mosip sisteminde tahakkukku oluşan ödemelere ilişkin ödeneklerin Otomatik Ödenek Gönderme Programı ile gönderilmesi planlanmaktadır. Örneğin personel maaşları, sağlık ödemeleri ve emekli maaş ödemleleri gibi işlemlerin sistem tarafından hesaplanarak ilgili il müdürlüğüne veya merkez birimine ihtiyaç kadar ödenek gönderilmesi planlanmaktadır. Buna ilişkin duyuru ayrıca yapılacaktır.

Merkez birimleri, Ayrıntılı Harcama Programı (AHP) tekliflerini 2013 yılı içinde kendilerine tahsis edilen "03 Mal ve Hizmet Alımları" tertibindeki ödenekler üzerinden ikinci düzey ekonomik kod halinde aylar itibariyle hazırlayacaklardır.

Taşra birimleri, Ayrıntılı Harcama Programı (AHP) tekliflerini 2013 yılı için "03 Mal ve Hizmet Alımları" tertibi için teklif ettikleri ödenekler üzerinden ikinci düzey ekonomik kod halinde aylar itibariyle hazırlayacaklardır.

Birimler Ayrıntılı Harcama Programı (AHP) tekliflerini MOSİP sistemi içersinde yer alan Bütçe Uygulama Modülunün altındaki AHP Merkez/Taşra menüsü kullanılarak 31/01/2013 tarihine kadar yapmaları ve Başkanlığımıza bilgi vermeleri gerekmektedir.

Gereğini bilgilerinize arz/rica ederim.

Ahmet AÇIKGÖZ
Strateji Geliştirme Başkanı

DAĞITIM:
Merkez ve Taşra Teşkilatına

Duyurunun aslı için tıklayınız.

Bu haber toplam 3632 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim