• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Ayva sağlık kaynağı, stresin düşmanı

Ayva sağlık kaynağı, stresin düşmanı
Diyarbakır Akdemir Baharat Kuruluşu Herbalisti Cahit Gürkaş, Ayva bir sağlık kaynağıdır. Birçok derde de devadır" dedi.

Herbalist Cahit Gürkaş yaptığı açıklamada, kış mevsiminde ortaya çıkan çeşitli hastalıkların şiddetini azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için protein, karbonhidrat, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, sodyum ve C vitamini içeriğinden zengin olan ayvayı önerdi. Ayvanın vücut için birçok yararı bulunduğunu belirten Gürkaş, "Bu şifalı meyvenin hem kompostosundan ve hem de tatlısından faydalanmak mümkün. Ayvanın besleyici özelliğinin yanı sıra mide ve bağırsakların kuvvetlendirilmesinde 1 adet ayva ve 1 adet elma 1 lt suda haşlaması yapılarak elde edilen suyunu sabah ve akşam 1 bardak içmek suretiyle hazımsızlık, gaz problemlerinin giderilmesinde ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasına büyük ölçüde yardımcı olur" dedi.

Gürkaş, "Bilindiği gibi özellikle kış sezonu yaşlıları olumsuz yönde etkilemekte ve kalp krizi riskini arttırmakta ve nefes darlığı olan hastaları olumsuz bir biçimde etkilemektedir. Bu sebeple hazırlanacak ayva kürü bu tür sıkıntıların büyük ölçüde azalmasını sağlamaktadır. Bunun için Ayva küründe bulunması gereken malzemeler: 1 adet ayva, 1 fincan havuç suyu, 1 fincan elma suyu ve 1 yemek kaşığı kokulu melisa çiçeği Hazırlanışı: 2 su bardağı su ile doğranmış ayvanın haşlaması yapılır. 1 yemek kaşığı melisa çiçeği ilave edilip soğumaya bırakılır. Elde edilen su cam bir kavanoza süzülür.Üzerine havuç suyu ve elma suyu ilave edilir. Sabah ve akşam bu karışım aç karnına içilir.

Safra akışını sağlayarak Karaciğer tembelliğini de gidermede etkili olan bu değerli meyve ile Enginar kombinazyonu oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Elde edilen yağı el ayak çatlaklıklarını gidermede etkili olduğu gibi emziren annelerin göğüs çatlaklıklarını da gidermede oldukça başarılıdır.

Vücut gelişmesine yardımcı olan ayva özellikle gelişme çağındaki çocuklar için bulunmaz bir besin kaynağı. Haşlaması yapılmış ayva, ıhlamur, karanfil kombinazyonundan sabah ve akşam aç karnına 1 çay bardağı içilmesi kemiklerin gelişmesine katkı sağlar. Elde edilen Demirhindi ve Ayva suyu sabah ve akşam aç karnına 1 bardak içilmeye devam edilirse ince bağırsak iltihabını giderir ve tedavi eder.

Isırgan otu ve Ayva suyu günde 3 sefer aç karnına 1 fincan içilmeye devam edildiğinde Beyaz kan hücrelerinin üretimini ve fonksiyonlarını arttır. Anemi hastalığının tedavisinde de büyük başarı sağlar.

Liken planus hastalığının tedavisinde destekleyici olarak 10 gr Şahtare otu 50 gr demirdindi ve 1 adet ayva 1 lt suda haşlaması yapılarak günde 3 sefer aç karnına 1 bardak içildiğinde otomümun sisteminin bozulması ve anında yoğunlaşan stres, sıkıntı depresyon gibi vücudun dengesini bozan sebeplerin ortadan kaldırılmasına katkı sağlar" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4442 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim