• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Azeri doktor şifayı Türk meslektaşlarında buldu

Azeri doktor şifayı Türk meslektaşlarında buldu
Kalp hastası olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mehtiyev, kendini Türk cerrahlarına teslim etti. Azeri doktor şifayı Türk meslektaşlarında buldu.

Kalp hastası olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mehtiyev, kendini Türk cerrahlarına teslim etti. Kalp hastası olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mehtiyev, Ukrayna'daki bir hastanede süren tedavi sonrası sağlığına kavuşamadı. Riskli olduğu gerekçesiyle Rus doktorlar tedavisine devam etmedi, ameliyatı yapmadılar.

İstanbul'a gelerek, Pendik Bölge Hastanesi'nde yeniden muayane olan Azeri doktorun, yapılan by-pass ameliyatıyla tıkalı damarları açıldı. 15 günlük kardiyak rehabilitasyon sonrası, tekrar ülkesine dönen doktor Mehtiyev, döner dönmez görevine başladığını, çocuklara yeniden şifa dağıtabilmekten mutlu olduğunu söyledi.

Damar tıkanıklıkları ve kalp damar hastalıkları bugün tüm dünyada bir numaralı ölüm nedeni. Türkiye'de ve yurtdışında kendi ülkesinde iyileşememiş birçok insan, başka ülkelere tedavi olmaya gidiyor. Bunlar arasında bir de doktor var. Üstelik tercih ettiği ülke Türkiye...

Azerbaycanlı Hüseyin Mehtiyev 50 yaşında. Bakü'de tanınmış bir hastanede çocuk doktoru. Damarlarında ortaya tıkanıklık sonucu Ukrayna'nın başkenti Kiev'de donanımlı bir hastaneye başvurdu. Burada ilk by-pass ameliyatını oldu. Tedavisi sonuç vermeyen, kalp sorunları devam eden Mehtiyev, hastaneye tekrar başvurdu. Uzman cerrahlardan, "İkinci ameliyatla bu damarı açmak mümkün değil, çok risk var" yanıtını alan doktor, son çare olarak İstanbul'a geldi. Tıp dilindeki "risk", "Eğer ameliyata alınırsa, yaşamını yitirme olasılığı çok yüksekti" anlamını taşıyordu. İşlevini yitirmiş olan ana damarının tedavi edilmemesi ise yüzde 80 ölüm riskini getiriyordu.

Tedavi oldu yeniden görevinin başına döndü
Yıllardır Bakü'de ikamet eden doktor Hüseyin Mehtiyev, bu vaka sonrası Rus doktorlardan umudunu keserek Türkiye'ye geldi ve Pendik Bölge Hastanesi Kardiyoloji servisinde tekrar sıkı bir muayaneden geçti.. Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Erhan Kaya ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Ömer Işık tarafından hemen ameliyata alındı.

Çok ciddi ve riskli bir py-pass operasyonu sonrası 15 gün tedavisi sürdü. Ameliyat sonrasında da hastanede kardiyak rehabilitasyon görerek tedavisine devam etti. Tıkalı damarlarının açıldığı, sağlığına kavuştuğu müjdesini alan ve sağlığını yeniden kazanan Dr. Mehtiyev, tekrar ülkesine döndü. Çalıştığı çocuk hastanesindeki görevini başarıyla sürdürüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim