• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Baba'nın hastane masrafı iddia edildiği gibi mi?

Baba'nın hastane masrafı iddia edildiği gibi mi?
Müslüm Gürses’in, 3,5 aylık hastane tedavi masraflarının tam 1 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Bu faturaya ‘normal’ diyen de çıktı ‘olur mu’ diyen de.

Müziğin güçlü sesi ‘Müslüm Baba’ pazar günü hayata gözlerini yumdu. VATAN’ın ulaştığı bilgilere göre, Müslüm Gürses hastaneye yattığı günden itibaren Memorial Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın’ın özel misafiri olarak tedavi gördü. Aileye de bu durum yattığı gün söylendi. Başbakan Erdoğan’ın da yakından takip ettiği Müslüm Gürses sağlık durumu için “Lütfen benim bir yakınım tedavi oluyor gibi ilgi gösterin” dediği bildirildi. Peki hastane masrafı iddia edildiği gibi 600 bin TL mi? VATAN’ın edindiği bilgilere göre bu rakam 1 milyon TL. Çünkü 113 gün hastanede kalan Müslüm Baba’nın günlük maliyeti yaklaşık 9 bin TL oluyor. SGK rakamlarına göre bir kişinin yoğun bakım günlük masrafı en fazla bin 200 TL. Peki öyleyse aradaki günlük 8 bin TL’lik fark nereden kaynaklanıyor? VATAN’ın edindiği bilgilere göre yurt dışından alınan yapay akciğer cihazı ile karaciğer ve bağırsakları için yurt dışından getirtilen özel ilaçlar faturayı kabarttı.


Günlüğü en fazla bin 200 TL
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2013 fiyatlandırmasına göre, birinci basamak yoğun bakım hastası için 337 TL, ikinci basamak yoğun bakım hastası için 716 TL, üçüncü basamak yoğun bakım hastası için de 1313 TL birim fiyat uygulanıyor. SGK yoğun bakım hastaları için özel hastanelere gece başına 400 ile 1200 TL ücret ödüyor. Özel hastanelerin tarifesi 1500 TL’den başlıyor.


Tedaviye göre maliyet çıkar
Sağlık Sendikası İstanbul Başkanı Durali Baki konu ile ilgili şunları söyledi: “Müslüm Gürses’in hastane masrafları çok fazla ancak kendisine ne tür tedaviler, tedavi yöntemleri uygulandı bilemiyoruz. Bazen hastanın durumu ve tedavi yöntemleri maliyeti artırabiliyor. Bu ücreti Türkiye şartlarında yaşayan her vatandaş karşılayamaz. “

Çok duyulmuş rakam değil
Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci ise şöyle konuştu, “1 milyonluk masraf çok duyulmuş bir rakam değil. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın raporu olmadığı ve hastaya ne tür ameliyatlar yapıldığını, hangi ilaçlar verildiğini bilmediğimiz için kesin bir yorum yapamayız. Özel bir tedavi uygulansıyda bu rakam çıkarılmış olabilir”

CHP Gürses’i Meclis’e taşıdı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise konuyu TBMM’ye taşıdı. Oran sunduğu önergede “İbrahim Tatlıses’in size ilettiği bilgiler tarafınızca incelenmiş midir, gerekli müdahale yapılmış mıdır, hastane kayıtları ve doktor raporlarına göre Müslüm Gürses’in beyin ölümü hangi tarihte gerçekleşmiş ve hangi tarih/saatte hasta ex olmuştur? İlgili kalp ameliyatına girmeden önce Müslüm Gürses’in akciğer fonksiyon testleri yapılmış mıdır? Hastanenin ilgili yoğun bakım bölümü hijyen standartlarını taşımakta mıdır, hastanın yoğun bakımda hijyen yetersizliği sebebiyle bir mikrop kapıp kapmadığı, burada hastanenin ihmal, kusur veya sorumluluğu olup olmadığı hakkında herhangi bir idari veya adli inceleme başlatılmış mıdır?” sorularının cevabını istedi.

Öznur KARSLI / Vatan

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3595 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim