• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Babasını kanserden kaybeden Dr. Gönül Solmaz'ın araştırması kanser hastalarına umut olacak!

Babasını kanserden kaybeden Dr. Gönül Solmaz'ın araştırması kanser hastalarına umut olacak!
Samsun'da, 2006 yılında babasını kanserden kaybeden Dr. Gönül Solmaz'ın aynı yıl başladığı kanser araştırması, olumlu sonuç verdi. Araştırmaya göre; kanser hastalarının kemoterapi sırasında sağlam hücrelerinin ölmesi yüzde 78 oranında engellenecek


Samsun'da, 2006 yılında, babasını kanserden kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Gönül Solmaz'ın aynı yıl başladığı kanser araştırması, olumlu sonuç verdi. Solmaz, devam eden araştırmasının, kanser hastalarının kemoterapi sırasında sağlam hücrelerinin ölmesini yüzde 78 oranında engelleyecek bir çalışma olduğunu söyledi.

BABASININ ÖLÜMÜNDEN SONRA O ÇALIŞMAYA BAŞLADI

DHA'nın haberine göre; Samsun'da, babası Savaş Solmaz'ı 2006 yılında kanser nedeniyle kaybeden OMÜ Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Moleküler Biyolog Dr. Solmaz, babasının ölümünden sonra başlattığı ve kemoterapi sırasında sağlam hücrelerin ölmesini yüzde 78 oranında engelleyecek bir araştırma yaptı. Araştırmalarını 400 denek üzerinde yaptığını belirten Dr. Solmaz, "Kanser hastalarının kemoterapi alırken, aldıkları ilaçlar, kanserli hücrelerin yanı sıra sağlam hücreleri de öldürüyor. Uzun süredir yaptığımız çalışmalar sonrasında 'Coenzyme Q' denilen bir organik bileşik sayesinde sağlam hücrelerdeki tahribatı minimize etmeyi başardık" dedi.

ÇALIŞMA, SAĞLAM HÜCRELERİN ZARAR GÖRMEMESİNİ HEDEFLİYOR

Organik bileşik olan 'Coenzyme Q' maddesinin kozmetik ürünlerle birçok sağlık ürününün yapımında kullanıldığını söyleyen Dr. Solmaz, araştırmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Kanserli hücreleri kontrol altına almak için ya da tedavi edebilmek için uygulanan kemoterapi yöntemi, sağlam hücrelerin de ölmesine neden oluyor. Her kemoterapi tedavisinde yüzlerce belki de milyonlarca sağlam hücre ölüyor. Bu da hastalığın daha artmasına ve hastanın yaşam ömrünün kısalmasına neden oluyor. Eğer sağlam hücreler, sağlıklı kalabilse belki de hastalık daha hızlı tedavi edilebilecek. Biz de önce sağlam hücrelerin tahribat görmemesi üzerinde bir çalışma yapmaya karar verdik. O dönemlerde ve halen başta kozmetik olmak üzere birçok sağlık ürününde de kullanılan 'Coenzyme Q' denilen organik bileşiğin etkileriyle bunun yapılabileceğini düşündüm. Bunun olabilirliğini ispatlamak için laboratuvar çalışmalarına başladım. Bu anlamda sayısız deneyler, yaptım ve bunun olabilirliğini ispatladım; ancak halen daha 'Coenzyme Q' ve diğer antioksidan özellik gösteren maddelerin kombinasyonlarını çalışmaya devam ediyoruz."

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim