• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bahar nezlesinden korunmak için dikkat!

Bahar nezlesinden korunmak için dikkat!
Uzmanlar ise bahar nezlesinden kurtulmak isteyenlerin alerji yapan maddelerden uzak durmasını tavsiye ediyor. Bursa Özel Bahar Hastanesi ...

Uzmanlar ise bahar nezlesinden kurtulmak isteyenlerin alerji yapan maddelerden uzak durmasını tavsiye ediyor.

Bursa Özel Bahar Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Gürkan Ünal, bahar aylarının gelmesiyle burun akıntısı, burun tıkanıklığı, aksıma, burun kaşıntısı, damak-boğaz ve kulakta kaşınma, gözde sulanma kaşıntı ve kızarıklık ile şişme, koku duyusunda azalma gibi şikâyetlerin arttığını söyledi. Op. Dr. Ünal, ilk kez tanımlandığı 19. yüzyılda verilen 'saman nezlesi' adıyla da bilinen bahar nezlesinin daha çok ilkbahar mevsiminde kendini göstermesinin sebebinin tahıl, ağaç, çimen, çiçek ve bitki polenlerinin yaz mevsimi gelinceye kadar 2–3 aylık periyotta havada en yüksek seviyede dolaşması olduğunu dile getirdi.

Dr. Ünal şunları kaydetti: "Bahar nezlesi olan kişiler bu polenleri soluduklarında bağışıklık sistemlerindeki aşırı duyarlılığa bağlı olarak bu etkenlerin oluşturduğu alerjik reaksiyon söz konusu şikâyetleri ortaya çıkarır. Bahar nezlesinin yol açtığı şikâyetler çoğu kez ciddi bir sağlık sorunu gibi gözükmese de yaşam kalitesinde sebep olduğu bozulma ve işgücü kaybının yanında tedavi maliyetleri de düşünüldüğünde hatılı sayılır bir hastalık olarak düşünülmelidir."

Bahar nezlesinin astım gibi bazı ciddi solunum yolu hastalıklarında da mevcut şikâyetleri artıran bir etken olduğuna işaret eden Ünal, "Hastalığın en iyi tedavisinin ancak hastanın alerji yapan maddeden uzak kalması olduğu bilinmesine rağmen bu çoğu zaman mümkün olmadığından diğer tedavi seçenekleri gündeme gelir. İlaç tedavileri genel olarak alerjik şikâyetlerin ortaya çıkmasını engelleyen, yani kullanıldıkları sürece hastayı rahatlatan tedavilerdir. Bu yüzden hastanın bu ilaçları mevsim başında kullanmaya başlaması ve polen mevsimi bitinceye kadar devam etmesi ile rahat bir bahar mevsimi geçirmesi mümkün olabilir." diye konuştu.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5196 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim