• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

BAKA, sağlık turizmi mevzuatının takipçisi

BAKA, sağlık turizmi mevzuatının takipçisi
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, sağlık turizmi alanında çok sayıda yatırımcının mevzuat alanındaki sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ahmet Altıparmak'ın önderliğinde sağlık turizmi mevzuatının kısa sürede çıkarılması için Sağlık Bakanlığı ile diğer ilgili kurum ile kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydeden Engin, BAKA olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini bildirdi.

BAKA, sektörlerin sorunları ve çözüm önerileri için yerinde inceleme, toplantı ve görüşme çalışmalarını sürdürüyor. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, Antalya Medical Park Hastanesi'nde Medical Park Bölge Koordinatörü Tarkan Ayçetin ile biraraya geldi. 2012'ye kadar 7 yeni hastane daha açarak hastane sayılarını 22'ye çıkarmayı hedeflediklerini, 2009'da 546 böbrek nakli ile dünya birincisi olduklarını söyleyen Ayçetin, Türkiye'nin en büyük kemik iliği transplantasyon ünitesine sahip olduklarını ve gelecek yıl kalp ve akciğer nakline başlayacaklarını söyledi.

Türkiye'de sağlık turizmi algısının yanlış olduğuna dikkat çeken Ayçetin, sağlık turizminin yalnızca gelen turistleri tedavi etmekten ibaret olarak olmadığını, SPA ve Wellness'ın ise sadece yan bir dal olduğunu ifade etti.

KÜMELENME ÇALIŞMALARI

Sektöre ilişkin genel bilgiler alan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, kalkınma ajansı olarak özel önem verdikleri sağlık turizminde kümelenme çalışmaları başlatacaklarını belirtti. Sağlık turizminde Antalya, Isparta ve Burdur'da değerlendirilebilecek çok büyük potansiyel olduğunu, son zamanlarda sağlık turizmi alanında yatırım yapmak isteyen bir çok yatırımcının BAKA'ya geldiğini belirten Engin, mevzuat alanında sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak'ın önderliğinde sağlık turizminin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik olarak çalışmaları sürdürdüklerini bildiren Engin, kamu ve özel tüm sağlık kuruluşları ile işbirliğinin devam edeceğini, sağlık turizmi mevzuatının bir an önce çıkarılması için BAKA olarak Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurum ile kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3855 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim