• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan: Açamazlar-TTB: Açarlar, Doktorlara papatya falı

Bakan: Açamazlar-TTB: Açarlar, Doktorlara papatya falı
Bakan: Açamazlar - TTB: Açarlar . TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Tam Gün kararıyla ilgili hiçbir hekimin muayenehanesini kapatmaya zorlanamayacağını söylerken Bakan Akdağ ...

TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Tam Gün kararıyla ilgili hiçbir hekimin muayenehanesini kapatmaya zorlanamayacağını söylerken Bakan Akdağ ise öğretim görevlileri ile ilgili kararın uygulanacağını kamudakilerin ise ikinci özel işte çalışamayacağını savundu.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu, Anayasa Mahkemesi'nin, "Tam Gün Yasası"yla ilgili kararını 16 Temmuz'da verdiğini anımsatarak, Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra; üniversite ve Sağlık Bakanlığı'nda kamuda çalışan hiçbir hekimin muayenehanesini kapatmaya, işyeri hekimliğini bırakmaya veya ikinci görevinden ayrılmaya zorlanamayacağını savundu. Bilaloğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararını “ısrarla yanlış” yorumlamaktan kaçınmasını ve sonucu kabullenmesini istedi. Türk Tabipleri Birliği Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasa'sıyla ilgili kararının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ'ın "Tam Gün Yasası"yla ilgili bütün ifadelerinin Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla geçersiz hale geldiğini ileri sürerek, Bakan Akdağ'ın Mahkeme kararını "ısrarla yanlış yorumladığı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği" iddiasında bulundu.

‘İŞLEM YAPILIRSA DAVA AÇARIZ’
Tarih önünde hesap verecek olanların Avrupa Birliği Üçüncü Ulusal Programı'nda sağlık sektörünü özelleştirme kapsamına alanlar olduğunu vurgulayan Bilaloğlu, "Tarih önünde hesap verecek olanlar; vatandaşlara her bir reçete için 15 TL “katılım payı” ödetenlerdir. Tarih önünde hesap verecek olanlar; özel hastanelere müracaat eden sigortalılara yüzde 70, yüzde 100 oranlarında ‘ilave ücret’ ödetenlerdir” diye konuştu. Bilaloğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kamudaki hekimlerin 30 Temmuz'da bir seçim yapmamaları halinde 'çok ciddi zarar görürler' yönündeki açıklamalarının yarı zamanlı çalışan doktorları tedirgin ettiğini söyledi. Bilaloğlu, ''Herhangi bir meslektaşımıza bu durumu nedeniyle bir işlem yapılırsa TTB de hukuksal olarak bunun sorumluluğunu alıp gerekli faaliyeti yürütecek. Biz bir sıkıntı çıkmamasını arzu ediyoruz'' dedi.

GAZETE HABERTÜRK 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3350 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim