• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Akdağ: 69 yaralıdan 17'sinin hayati tehlikesi bulunuyor

Bakan Akdağ: 69 yaralıdan 17'sinin hayati tehlikesi bulunuyor
69 yaralıdan 17'sinin hayati tehlikesi bulunduğunu belirten Sağlık Bakanı Akdağ "Terörü doğrudan ya da dolaylı olarak kendi kötü emelleri için kullanan her kim varsa Allah onların cezasını versin" dedi.

Gaziantep saldırısıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar. 69 yaralıdan 17'sinin hayati tehlikesi bulunduğunu belirten Sağlık Bakanı Akdağ ise "Terörü doğrudan ya da dolaylı olarak kendi kötü emelleri için kullanan her kim varsa Allah onların cezasını versin" dedi.

Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Genel  Sekreteri Abdulhamit Gül, bazı milletvekilleri ile Şehitkamil Devlet  Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti.Ziyaretin ardından açıklama yapan Şimşek, gece kriz masası  oluşturduklarını, bu krizi yönetmek için de gereken her türlü çabayı herkesle  birlikte verdiklerini belirtti.  Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve millete  başsağlığı dileyen Şimşek, yaralılardan durumu kritik olanların sayısının az  olduğunu, hepsinin şifa bulacağına inandığını aktardı. Menfur terör saldırısının amacının Türkiye'nin, Gaziantep'in ve  milletin geleceği olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti: "Amaçları milletimizin birliği ve beraberliğidir. Gazi şehrin güzel  insanları, muazzam bir dayanışma, birlik ve beraberlik ortaya koymuşlardır.  Cenaze namazında büyük bir kısmı dışarıdan gelmiş provokatörlerin istismarını bir  tarafa bırakırsak gazi şehrimiz, hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız, büyük bir  dirayet ve büyük bir dayanışma içerisinde bu büyük terör olayıyla baş  edebilmiştir. Ben inanıyorum ki Gaziantep ve ülkemiz, bundan hızla  toparlanacaktır."

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğuna, yakın coğrafyada sıkıntılar  bulunduğuna, bunun da Türkiye'ye yansıdığına işaret eden Şimşek, şunları söyledi:      "Burada önemli olan birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bu konuda da en ufak bir tereddüt yok. Çok güçlü bir dayanışma var. Acı hepimizin  acısı, ortak acımız. Bunu hakikaten en iyi Gaziantep'te hissediyoruz. Bu konuda  hiçbir siyasi istismarı kabul edilmez görüyoruz. Her türlü siyasi istismarı,  tekrar şiddetle kınıyorum. İşte bugün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür.  Gün terörün her türlüsünü, nereden gelirse gelsin, hangi etnik, hangi mezhep  eksenli olursa olsun, terörün her türlüsüyle en güçlü bir şekilde mücadele ve  savaş verdiğimiz gündür. Allan'ın izniyle de bunların üstesinden geleceğiz."

Gaziantep'in dinamik, 350 bin Suriyeliye kucağını açmış, bugüne kadar  en ufak bir sıkıntının yaşanmadığı, her türlü dayanışmanın gösterildiği, dünyaya  insanlık dersinin verildiği bir şehir olduğunu ifade eden Şimşek, "Üreten bir  şehirdir. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla huzur içerisinde yaşanılan, üretimin,  ihracatın olduğu bir şehirdir. Bu yapıyı koruyacağız. Asla ve asla dışarıdan,  burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarını asla izin  vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar." diye konuştu. Güçlü bir şekilde kamu düzeninin sağlanması konusunda en ufak bir  tereddütün olmayacağına değinen Şimşek, bu işin siyasi istismarını yapmaya  çalışanlardan da hesap soracaklarını dile getirdi. Şimşek, "Buradan tekrar böyle  bir şeye yeltenenlere de milletimiz, Gaziantep'in güzel insanları izin  vermeyecektir. Biz yaralarımızı hızla saracağız. Hızla tekrar ileriye bakacağız.  Gaziantep'imizi ve Türkiye'mizi ileriye taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

BAKAN AKDAĞ: 17'SİNİN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 97 yaralının hastanelere müracaat  ettiğini, bir kısmının tedavi edilerek evlerine gönderildiğini belirterek şu anda  hastanelerde tedavi gören 69 yaralıdan 17'sinin hayati tehlikesi bulunduğunu ifade etti. Terör saldırısında 51 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Akdağ,  şunları kaydetti:  "Hangi terör örgütü olursa olsun bizim canlarımız gidiyor. Bizim  çocuklarımız, bizim annelerimiz, bizim babalarımız, bu çocuklarımızın anneleri ve  babaları, bizim insanımız hayatını kaybediyor. Yaralılarımız şifa bulmak için  hastanelerimizde bekliyorlar. Terörü doğrudan ya da dolaylı olarak kendi kötü  emelleri için kullanan her kim varsa Allah onların cezasını versin. Biz terörün  hiçbir türlüsünü kabul etmediğimizi, buna karşı mücadele edeceğimizi her zaman  haykırdığımız gibi bunun istismarına yönelenleri de elbette kabul etmiyoruz."  Akdağ, saldırı gerçekleştiği andan itibaren hastanelerde seferber olan  sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim