• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Bakan Akdağ: Amacımız ücretsiz sağlık hizmeti

Bakan Akdağ: Amacımız ücretsiz sağlık hizmeti
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Bizim amacımız, halkımızın beşikten mezara kadar bütün sağlık hizmetlerini kolayca ve rahatça almasıdır. Bunun için de para ödememesidir.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Bizim amacımız, halkımızın beşikten mezara kadar bütün sağlık hizmetlerini kolayca ve rahatça almasıdır. Bunun için de para ödememesidir. Bunun için tam gün yasasını getirdik. Biraz zedelendi maalesef, zedelenmeseydi çok daha iyi olurdu'' dedi.

Bakan Akdağ, bazı toplantılara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e geldi. Nevşehir Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı açıklamada, yaz aylarında sağlıkta dönümüm projelerini anlattıklarını bildirdi. Akdağ, ''Sahada çalışan arkadaşlarımız, bütün köyleri dolaşıp çalışmalar yapıyorlar. Hazırladıkları raporları da bizlere sunuyorlar. Biz de ona göre çalışmalarımızı yönlendiriyoruz'' diye konuştu

Gerek koruyucu sağlık hizmetleri olsun, gerek hastane hizmetleri gerek acil hizmetler olsun, bütün konularda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

''Sağlıkta dönüşüm projesiyle halkımızın daha rahat ve daha kaliteli sağlık hizmeti almasını amaçlıyoruz. Tam gün kanunu diye bir kanun yaptık. Önce Anayasa Mahkemesi daha sonra Danıştay, ana muhalefet partisinin talebi üzerine değiştirdi. Kanunda başlangıçta istediğimiz noktada değiliz. Yine de bu kanunla vatandaşlarımızın isteklerini kolaylaştırmış olacağız. Biz yüzde 100'lük bir iyileştirme istiyorduk, bu yüzde 50'ye, 60'a 70'e düşmüştür. Biz istiyorduk ki vatandaşımız özel muayenehanelere gitmek zorunda kalmasın. Bunun önü şimdilik bir yere kadar açık konmuş görünüyor, muhalefetin iptal istemleri ve verilen kararlardan dolayı. Ama şunu çok açık ifade etmek isterim, biz hükümet olarak vatandaşlarımızı muayenehane önlerinde çile çekmekten kurtarmakta kararlıyız. Bunun kanunla, yönetmelikle ve uygulamalarla ilgili yönü var. Onun için vatandaşlarımız hiçbir zaman kendilerini çaresiz zannetmesinler. Acil durumdayken bir özel hastaneye gittiklerinde bile para ödemelerine gerek yok. Her kim kendilerini bir muayenehane kapısına yönlendiriyorsa, bizi bilgilendirsinler. Biz halkın sağlık hakkını alması için her türlü kararlılığa sahibiz. Vatandaşımıza bu konuda sahip çıkmaya devam edeceğiz, bunu kimse de engelleyemeyecektir.''

Nevşehir'de 116 uzman hekim bulunduğunu ve bunlardan sadece üçünün özel muayenehanesi bulunduğunu kaydeden Akdağ, ''Evet özel muayenehane açmayı engelleyen bir yasa yok, ama bizim uyguladığımız özendirici çalışmalar sonucu, pek çok arkadaşımız muayenehanesini kapattı ve hastanede çalışıyor'' dedi.

Nevşehir'e yaptıkları yatırımlara da değinen Akdağ, 1996-2002 dönemine kıyasla, kendi dönemlerinde yatırımlarda ortalama 7 kat artış olduğunu söyledi. Akdağ, ''Kozaklı'da atıl halde bekleyen bir bina yeniden ayağa kaldırıldı. Nevşehir'de yeni bir 300 yataklı çok modern devlet hastanesi yapıyoruz. Tabii biz bunları yapmakla yetinmeyeceğiz. Yapacağımız çok iş var'' diye konuştu.

Bütün çalışmaları halkın daha rahat yaşaması için yaptıklarını vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

''Bizim amacımız, halkımızın beşikten mezara kadar bütün sağlık hizmetlerini kolayca ve rahatça almasıdır. Bunun için de para ödememesidir. Bunun için tam gün yasasını getirdik. Biraz zedelendi maalesef, zedelenmeseydi çok daha iyi olurdu. Hukuk yerine yerindelik kararları, aslında Türkiye'de neden hukuk konusunda da bir reform yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. Hukuk hem bağımsız olmalıdır, hem tarafsız olmalıdır, hem hissi davranmamalıdır, hem de halkın yararına kararlar almalıdır. Özellikle yorumlamalarda halkın yararını öne almalıdır. Yani çok küçük bir azınlığın yararını öne alacak şekilde yorumlar yapmak, tabii ki bir anlamla vatandaşa haksızlık yapmak oluyor. Bizim çalışmalarımız tam gaz devam edecek.''

Bakan Akdağ, daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i de makamında ziyaret etti. Akdağ, burada Nevşehir'e tıp fakültesi açılması taleplerine karşılık, ''Tıp Fakülteleri yerine, fizik tedavi merkezleri, meslek yüksek okulları açılmasından yanayım'' dedi.

Akdağ, belediyeyi ziyaretinin ardından Devlet Hastanesine gelerek personelle öğle yemeği yedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2606 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim