• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Akdağ: Sağlık çalışanına 'el kaldıran' karşısında beni bulur

Bakan Akdağ: Sağlık çalışanına 'el kaldıran' karşısında beni bulur
"Herhangi bir kimse bir sağlık kuruluşunda bir sağlık çalışanına kötü söz sözlerse ve el kaldırmaya cür'et ederse bilsin ki karşısında en başta Sağlık Bakanı'nı bulur..."

Sağlık Bakanlığı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının gece - gündüz demeden vatandaşların hizmetine koştuğuna ve her türlü fedakarlığı yaptığına dikkati çekerek, "Herhangi bir kimse bir sağlık kuruluşunda bir sağlık çalışanına kötü söz sözlerse ve el kaldırmaya cür'et ederse bilsin ki karşısında en başta Sağlık Bakanı'nı bulur." dedi. Akdağ, bu işin müsebbiplerinin en hızlı şekilde savcılıklara teslim edildiğini ve Bakanlık avukatları tarafından konunun hassasiyetle takip edildiğini de söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası'nın Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlediği ‘Organ Bağışı Kampanyası' programına katıldı. Sağlıkta 180 bin üyeye ulaşmış bir sendikanın organ bağışına destek veren bu kampanyasını çok anlamlı bulduğunu belirten Akdağ, "Bunlar bütün halkımıza örnek teşkil ediyor. Sağlık çalışanlarının kendi organlarını bağışlaması halkımız açısından da sembolik anlam taşıyor. Ümit ediyorum ki Türkiye'de organ bağışı konusundaki duyarlılığı hep birlikte artırabiliriz." diye konuştu.

Sadece organın bağışlanmış olmasının yeterli olduğunu vurgulayan Akdağ, "Hem yoğun bakımlarını altyapısı ile beyin ölümlerinin tespiti konusunda hem de organ naklinin koordinatörleri bu işin yakın takibi konusunda ileri bir noktaya gelmiş durumdayız. Bağış yapılan organla, onu alacak kişinin buluşturulması işinde de çok hızlı davranıyoruz. Ambulans helikopterlerimizle uçaklarımızla gereğinde organı, gerektiğinde kişiyi taşıyoruz. Bazen de ikisini bir arada buluşturuyoruz. Örneğin Ardahan'da bir kişiye organ lazım. Organda Eskişehir'den çıkmış olsun. Naklide Erzurum'da yapacak olalım. Her ikisini de orada buluşturmak gerekiyor. Bütün bunları yapmak için gerekli yapılarımız tamam. Türkiye'de organ nakli merkezlerimiz yeterli. Bu işi yapan doktorlarımız işinin ehli. Geriye bu organın uygun durumlarda beyin ölümü gerçekleşmiş vatandaşlarımız, kardeşlerimiz itibariyle aileler tarafından bağışlanması kalıyor." şeklinde konuştu.

Bütün vatandaşları organ bağışına davet eden Akdağ, organ bağışı ile insanların diyaliz makinesine bağlı yaşamaktan kurtarıldığına da dikkati çekti.

SAĞLIK-SEN AİLESİ 5 BİN ORGAN BAĞIŞLAYACAK

Sağlık çalışanlar adına yetkili sendika olarak toplumsal duyarlılığı oluşturmak amacıyla organ bağışı kampanyasına başladıklarını kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Yeterli sayıda olmasa da sağlık çalışanlarının toplum tarafından horlanmadan, dışlanmadan, mesleki saygınlığı azalmadan ve son dönemlerdeki şiddet olaylarınında sıfır toleransa ulaşması adına 'farkındalık oluşsun' diye bu kampanyayı yaptı. Bu kampanya ile ilk etapta 5 bin organ bağışlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte de Kızılay ile yapılacak işbirliği ile '100 bin Kan 100 bin can' projesini başlatacağız." dedi. Organ bağışı yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bağış kartını Sağlık Bakanı Akdağ'dan aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim