• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Akdağ ve Özak, obeziteye karşı yürüdü

Bakan Akdağ ve Özak, obeziteye karşı yürüdü
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, obeziteye dikkat çekmek için Erzurum'da vatandaşlarla 'Sağlık İçin Hareket Et Yürüyüşü'ne katıldı.

Şişmanlığa karşı savaş açan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, memleketi ve seçim bölgesi Erzurum'da, beraberinde Devlet Bakanı Faruk Özak ile birlikte obeziteye dikkat çekmek amacıyla yürüdü. Eşofmanlarıyla Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen iki bakan, burada kendilerini bekleyen öğrencilerin 'obeziteye hayır' yazılı şapkalarını imzaladı. Daha sonra Bakan Akdağ ile Özak, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, öğrenciler ve halkın katılımıyla Çifte Minareli Medrese önüne kadar yürüdü. Sağlıklı yaşam için sporun ve hareket etmenin önemine değinen Sağlık Bakanı Akdağ, hareketsiz yaşamın obeziteye, bunun ise kanser başta olmak çeşitli kronik hastalıklara neden olduğuna işaret etti. Akdağ, obeziteye karşı, 'acıkmadan sofraya oturmamanın ve doymadan da sofradan kalkmanın' gerekliğine dikkat çekerek, "Bizim kültürümüzde acıkmadan sofraya oturmayacaksın, doymadan sofradan kalkacaksın. Şişmanlık sağlığı tehdit ediyor. Kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa obezite neden olmakta. Bütün bunlar sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamla ilgili. Sağlıklı yaşamak istiyorsak az yiyip, çok hareket edeceğiz. " dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak ise obeziteye karşı toplumun bütün kesimlerine görev düştüğünü anlattı. Bakan Özak, sağlıklı nesiller için herkesin dengeli ve sağlıklı beslenmesinin gerekliğini de vurguladı.

Bu arada, yürüyüş öncesinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk heykelinin üzerindeki kuş pisliklerini itfaiye görevlileri yardımıyla temizledi. Sağlık Müdürlüğü de vatandaşlara ücretsiz 5 bin adet tişört ve şapka dağıttı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim