• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Bakan Çelik: "Sağlık ihmal ve istismar edilmemelidir"

Bakan Çelik: "Sağlık ihmal ve istismar edilmemelidir"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğü binasının açılışını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğü binasının açılışını yaptı. Sosyal devlet ilkesi doğrultusunda hükümet olarak yoğun şekilde çalıştıklarını söyleyen Bakan Çelik, "Sağlık asla ihmal ve istismar edilmemelidir" dedi.

3 gündür bulunduğu seçim bölgesi Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bakan Çelik'in yanı sıra törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, SGK Başkanı Fatih Acar, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, SGK İl Müdürü Nurettin Nacar, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde kürsüye çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 650 bin nüfuslu Şanlıurfa'ya modern bir kurumu kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'de 9 yıldır çok güzel hizmetler yaptıklarını anlatan Bakan Çelik, "Sosyal Güvenlik artık 74 milyon nüfusun tamamını şemsiyesi altına aldı. 1 Ocak itibariyle yeşil kartlılar da bu şemsiyenin altına giriyor. Dolaysıyla Sosyal Güvenlik dışında hiç kimse kalmayacak. Sosyal devlet böyle bir şey zaten, sosyal devletin ne olduğunu özelikle son 9 yılda tüm vatandaşlarımız görmeye başladı. Şu anda 18 günlük tarım sigortasını ödeyenler, 30 günlük sigortalı gibi işlem görüyorlar. Bizim tarıma bakışımızdan dolayı böyle bir sistemi gerçekleştirdik" diye konuştu.

İHMAL VE İSTİSMAR UYARISI

Bakan Çelik, sağlığın ihmal edilemeyeceğini ve istismar edilmemesi gereken önemli bir konu olduğunu da vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Sağlık asla ihmal ve istismar edilmemelidir. Eğer istismarları engelleyemezsek, insanlarımıza sürekli sürdürülebilir sağlık hizmetini veremeyebiliriz. Onun için biz gerekli önlemi alacağız, siz vatandaşlarımız da bunlara duyarlı olacaksınız. Bir eksiklik gördüğünüz takdirde 'Alo 173'ü arayıp ihbarda bulunacaksınız. Bu otokontrol sistemini kullanmak zorundayız. Sağlıkta 10 katrilyondan, 54 katrilyona yükseldik. Bu sağlık harcamaları helali hoş olsun milletimize ama bunu bir istismara dönüştürmek kimsenin aklında olmasın. Sağlıkta dünya ülkeleri bizim sürdürdüğümüz bu işlemleri sürdüremiyorlar. Onun için herkes üzerine düşeni yapacaktır."

Konuşmaların ardından SGK'nın yeni hizmet binasının kurdelesini kesen Bakan Çelik, çalışanlar ve personel ve işlem yaptırmak için kuruma gelen vatandaşlarla sohbet etti. Çelik, daha sonra deprem felaketinin ardından Van'dan Şanlıurfa'ya gelen ve SGK misafirhanesine yerleştirilen 34 depremzedeyi ziyaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim