• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Dinçer: Emeklilik yaşı öne alınmıyor

Bakan Dinçer: Emeklilik yaşı öne alınmıyor
Dinçer: "Bazı internet sitelerinde yer alan 1991 yılından önce işe başlayan sigortalılara yönelik bir defaya mahsus yaş sınırlaması beklemeden emeklilik hakkı tanınacağı yönündeki yazılar gerçeği yansıtmıyor."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bazı internet sitelerinde yer alan 1991 yılından önce işe başlayan sigortalılara yönelik bir defaya mahsus yaş sınırlaması beklemeden emeklilik hakkı tanınacağı yönündeki yazıların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Böyle bir çalışmamız kesinlikle yok. Bunu çok açık bir şekilde sizlere söylemek isterim" dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret eden Bakan Ömer Dinçer Tuna'nın şehir ile ilgili verdiği brifingi dinledi. Ardından soruları cevaplandıran Bakan Dinçer, basın mensuplarının emeklilik kapsamında kaldırılan yıpranma paylarının yeniden geri verilip verilmeyeceği konusuna temkinli yaklaştıklarını belirterek, "Yıpranma payının yeniden kazanımı için bütün gazetecilerin değil de sadece kameramanlar için bu sorun dile getirildi. Bu konuda Kameramanlar Derneği yetkilileri en son 1- 1,5 ay önce beni de ziyaret ederek bu konuyu paylaştılar. Ben de arkadaşlarıma bu konuyu incelemeleri konusunda talimat vermiştim. Doğrusu seçimlerden sonra bu inceleme nasıl sonuç verir bu konuda bir fikrim yok. Şu anda size çok net bir şey söyleme durumunda değilim. Şurada şunu da söylemek lazım. Burada bizleri en çok tedirgin eden husus sizi haklı görüyor olmakla birlikte bunun başka talepleri de tetikleyeceği endişesidir. Dolayısı ile meseleye bakarken o boyutu ili değerlendiriyoruz.Seçimlerden sonra gerekirse ortaya çıkacak durumu sizlerle ayrıca paylaşırım" dedi.

Bakan Dinçer, bazı internet sitelerinde son birkaç aydır yer alan 1991 yılından önce işe başlayan sigortalılara bir defaya mahsus yaş sınırlaması beklemeden emeklilik hakkı tanınacağı yönündeki yazılar konusundaki sorulara ise şu cevabı verdi: "Böyle bir çalışmamız kesinlikle yok. Bunu çok açık bir şekilde sizlere söylemek isterim. Türkiye'de maalesef biz çok genç yaşta insanları emekli ederek aktif-pasif oranını kötü oranda bozduk, hem de sosyal güvenlik açıklarını çok fazla arttırdık. Sosyal güvenlik reformu zaten yaş süresini uzatmayı amaç edinen bir reformdu. Biliyorsunuz sosyal güvenlik sisteminde biz evrimsel bir geçişle her yıl 1 yaş uzatarak sosyal güvenlik sisteminde dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bu açıdan emeklilik yaşını öne almaya çalışan bir çalışmamız yok şu anda" dedi.

Basın mensuplarının sorularının cevaplanmasının ardından Vali Güngör Azim Tuna tarafından Bakan Dinçer'e Ayvacık yöresine ait el dokuması bir halı ile Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin giydiği Enveriye şapkası hediye edildi.

AYHAN ÖNCÜ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim