• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan: Getirin bana 30 bin hemşire kadroya alayım!

Bakan: Getirin bana 30 bin hemşire kadroya alayım!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu-özel yasası ile sağlık çalışanlarının taşeronlaşacağı yönündeki açıklamalara yanıt verdi. "Getirin 20 bin sağlık çalışanını kadroya alayım, 30 bin hemşireyi getirin yarın kadroya alayım"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu-özel yasası ile sağlık çalışanlarının taşeronlaşacağı yönündeki açıklamalara yanıt verdi. "Getirin 20 bin sağlık çalışanını kadroya alayım, 30 bin hemşireyi getirin yarın kadroya alayım" diyen Müezzinoğlu, "10 yıl önce hemşireler bırakın hemşirelik yapmayı, ihtiyacım var diye hosteslik yapmayı talep ediyordu. Hekimler sokakta geziyordu...Bu ideolojik duruş ülkeyi bu hallere getirdi" şeklinde konuştu.

'Ballı börek varsa binlerce yarımcı var'

Sağlık muhabirleriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, kamu-özel sökter işbirliği yasasıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Bu kapsamda yapılacak ihalelerin şeffaf olacağını kaydeden Müezzinoğlu, "Bu süreçte biri dedi ki 'yatırımcı 2 yılda yatırdığı parayı geri alıyor', biri dedi ki' 5 yılda geri alıyor'. Arkadaşlar, bugün böyle bir ballı börek varsa, buna girecek binlerce yatırımcı var. Dolayısıyla bugün İngiltere ’de en çok yapılan yer ortalama geri dönüşü 12 ila 14 yıl. Bizdeki yapılan hesaplar da 12 ile 16 yıl arası. Bu ihalelere 'şu 5 firma girer, diğerleri giremez' diye kural yok ki. Şu anda 20 civarında konsorsiyum bugüne kadar yapılan ihalelere girmiş" dedi. "Birilerine peşkeş, kime peşkeş? O zaman girmek isteyen herkese peşkeş çekiyoruz. Ama bu kadar peşkeş varsa, buyursun dünyadan da Türkiye ’den de girsinler” diyen Müezzinoğlu, yapılacak hastanelerin kira ödemelerinin nereden karşılanacağı sorusuna ise “döner sermayenin devam edeceğini, devletin de güvence olduğunu" yanıtını vermekle yetindi.

Süt kardeşler kütüğe girecek
Süt bankası projesiyle ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, alınacak tedbirler arasında bir annenin kendi çocuğuyla aynı cinsiyette sadece bir süt çocuğu olmasının, alıcı ve verici rızası olmasının, süt kardeşliğinin nüfus kütüğüne işlenmesinin, bundan her iki tarafın kardeşlerinin de bilgi edinmesinin, 5’er yıllık periyotlarla bilgilendirme yapılmasının da yer aldığını belirtti. Müezzinoğlu, farklı dinlerden kişilerin de başvurusunun kabul edilebileceğini, ailelerin rızası olduğu sürece bu konuda herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu konuda olumlu görüş bildirildiğini belirten Müezzinoğlu, Yahudi ve hristiyan cemaatinden de ayrı ayrı görüş istediklerini, ayrıca tereddüdü olanların fikirlerine de açık olduklarını vurguladı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4337 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim