• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Müezzinoğlu: Halk sağlığı müdürlükleri ile il sağlık müdürlükleri birleşmeyecek

Bakan Müezzinoğlu: Halk sağlığı müdürlükleri ile il sağlık müdürlükleri birleşmeyecek
Halk sağlığı müdürlükleri ile il sağlık müdürlüklerinin birleştirileceği söylentileri ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Dayanışma Derneği'nin bu yıl 15'incisini Bursa Gündoğdu Mesire Alanı'nda düzenlediği Panayır ve Yağlı Güreş şenliğine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, yarın başlayacak Aile Hekimliğinde randevu sistemiyle birlikte ücret alınacağı yönündeki soru üzerine, "Paralı sistem yok" yanıtını verdi. Gazetecinin, "Ekstra 8,5 lira alınacağı söyleniyor" hatırlatması üzerine de, "Hayır, aile hekimliğinde herhangi bir ücret alımı söz konusu değil. Aile hekimliğine vatandaşların müracaatlarında istenilen tahlillerin laboratuarlara geliş gidişlerdeki ücretlendirme aile hekimlerimizin maaşlarından kesiliyordu. Onu halk sağlığı müdürlüklerimiz ödeyecek. Dolayısıyla bu anlamda aile hekimliğine müracaat eden herhangi bir hastamızdan bir ücret alınması söz konusu değildir" dedi.

"YÜZDE 90 VERİMLİ ÇALIŞAN BİR SİSTEM OLACAK"
Randevu sistemiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Müezzinoğlu, her iyinin mutlaka bir zorluğu olduğunu belirterek, iletişimin üst düzeye geldiği bir nokta zamanın herkes için çok değerli olduğunu söyledi. Hem hekimlerden verimli istifade etmek, hem de hastaların zamanlarını doğru planlamak amacıyla telefonla veya internet aracılığıyla randevu alınacağını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Elindeki telefonla veya internet aracılığıyla randevusunu alacak, 15.00'te gidecekse 15.00'te orada olacak. Dolayısıyla aile hekimimizin önünde sabahtan 25 kişinin bekliyor olması 25 kişiden en az 20'sinin zamanını heba olması demektir. Bizim arzumuz kimseye haksızlık etmek veya kimseye eziyet etmek değil, tam aksine daha medeni, daha çağdaş ve zamanı doğru kullanan, hasta haklarını, hastanın zaman hakkını da planlamasını ona veren bir uygulamadır. Bunu kamu hastanelerinde yapıyoruz. Yüzde 75 başarı yakaladık. Burada da bunu başlatıyoruz. Yıl sonuna kadar yer yer sorunlarımızın çıkabileceğini tahmin ediyoruz. Ama zaten sorunsuz hiçbir yeni yapılanmanın söz konusu olduğunu söylemek mümkün değil. Bazen alışkanlığımızı değiştirmek zor. Bazen iletişim kullanmakta zorluğumuz var. Bazen iletişimin aksaklıklarının bize getirdiği sıkıntılar var. Ama şuna inanın ki bir 6 ay sonra fevkalade oturmuş, yüzde 90 verimli çalışan bir sistem olacak. Ve aile hekimliğinden hizmet alan vatandaşlarımız da bundan son derece memnun olacak."

Uygulamanın bakanlığının inisiyatifinde olduğunu ve vatandaşın hizmet alma kalitesini teknolojik altyapı ölçüsünde planlamak durumunda olduklarını da ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Medeniyetin gerekliliğiyle yapmıyorsak bizim eksiğimiz, ayıbımız olur" dedi. Halk sağlığı müdürlükleri ile il sağlık müdürlüklerinin birleştirileceği söylentileri ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu şöyle konuştu:

"BİRLEŞME SÖZ KONUSU DEĞİL"
"Hayır böyle bir şey yok. Biz önümüzdeki dönemde halk sağlığı müdürlüklerimizi çok daha güçlü hale getirmeyi planlıyoruz. Çünkü Türkiye artık sağlık hizmetleri sunumunda önemli bir mesafeyi kaydetti ve yakaladı. Bunun standardını korumak ve geliştirmek için planlamamız mutlaka güçlü bir şekilde devam edecek. Ama bizim önümüzdeki dönemde, önemsememiz gereken başka bir hadise de koruyucu sağlık hizmetleri. Toplumun sağlıklı hasta olmadan önceki dönemini güçlü hale getirmeliyiz. Biz yalnız hasta olanları tedavi etmekle sorumlu değiliz. 75 milyonun sağlıklı bir yaşam sürmesiyle ilgili önemli bir görevimiz var. O nedenle halk sağlığı müdürlüklerimizin bu alanda, çocuklarımızla ilgili gençlerimizle ilgili ailelerle ilgili toplumun tüm katmanlarıyla ilgili sağlıklı nesiller adına önemli sorumlulukları olacak. Bunların başında da aktif yaşam, sosyal yaşamın daha sağlıklı olmasıyla ilgili bir çok projede halk sağlığı müdürlüklerimiz çok daha önemli görevler üslenecektir."

DAĞITTIĞI PİLAVDAN YEDİ, LİMONATA İÇTİ
Bu arada yapılan yağlı güreşleri ilgi ile izleyen Bakan Müezzinoğlu, geleneksel kıyafet ile kendisine ikram edilen limonatadan içti. Bakan, ardından kazan başına geçip etli pilav dağıttı. En son koyduğu tabağa biraz fazla et koyan Bakan, "Bu benim, bunu beklemiştim" diye espiri yapınca herkesi güldürdü. Bakan ardından bir tabak pilavı AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile birlikte yedi.

"ÇAK BAKALIM BEŞİKTAŞLI"
Müezzinoğlu, ardından alana kurulan ve içinde yiyecek, giyecek satışı yapılan bir çadırı gezdi. Burada ikram edilen bir paket kahveyi kabul eden Müezzinoğlu, ikram edilen içli köfteyi ise, "Sağlık Bakanı çok yedi dersiniz" diyerek geri çevirdi. Bakan, Ahmet isimli bir lise öğrencisine hatır sordu. Bakan, "Hangi takımı tutuyorsun?" deyince aldığı "Beşiktaş" cevabından sonra "Çak bakalım" diyerek şakalaştı. Bakan kahve içtikten sonra alandan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim