• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Müezzinoğlu o iddiayı yalanladı

Bakan Müezzinoğlu o iddiayı yalanladı
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Kayseri’de 21 kişinin ölümü, 29 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yolcu otobüsü kazasıyla ilgili firma sahibinin iddialarına yanıt verdi.

Kayseri’de 21 kişinin ölümü, 29 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yolcu otobüsü kazasıyla ilgili firma sahibinin ‘ambulanslar geç geldi, yolcular donarak öldü’ iddiasını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yalanladı. Müezzinoğlu, adli tıp kurumu raporlarına göre ölümlerin tamamen travmaya bağlı ölümler olduğunu söyledi.

Kayseri-Malatya karayolu 117. kilometresinde dün gece yaşanan trafik kazasında yaralanan 29 kişinin il merkezindeki çeşitli hastanelerdeki tedavileri sürüyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da akşam saatlerinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek yaralılara “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Müezzinoğlu, kazada ölenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi. Kazayı “elim bir kaza’ olarak değerlendiren Müezzinoğlu, “Keşke hiç olmasaydı. Bundan yaklaşık bir ay önce yine Erciyes’ten öğrencileri taşıyan araçların kazasında 11 evladımızı kaybetmiştik. Bugün de 21 vatandaşımızı kaybettik, 29 yaralımız var. Yaralılardan 1 tanesi hayati tehlike anlamında kritik diyebileceğimiz vakamız var. Diğerlerinin bir kısmı takip edilecek bazıları da bu gece taburcu edilecek.” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu’na, kaza yapan otobüsün firma sahibinin “ambulanslar geç geldi, yaralılar donarak öldü” şeklindeki bir iddiasının olduğu da hatırlatıldı. İddiayı yalanlayan Müezzinoğlu, “Herkes kendi işini iyi yapmak zorunda. Bir firma sorumlusunun bir görevi var. Emanet olarak aldığı yolcuları sağ ve salim yerine taşımaktır. Bu anlamda şoför veya şoförlerin bir eksiği kusuru var mı ona karar verecek ben değilim. Teknik olarak otobüste bir sorun var mı yok mu, onun kararını da verecek ben değilim. Kar lastiği var mı yok mu, bu lastiklerin önde kaplama mı mevsim lastiği olduğu söyleniyor- bunlarla ilgili birşey söylemem doğru değil. Ama önce herkes kendi sorumluluğun bilmeli ve sorumluluğuyla ilgili konuşmalı. Raporları adli tıp verecek. Şu ana kadar çıkan raporlar tamamen travmaya bağlı ölümler. Dolayısıyla kendi bilgisi dışındaki hadiselerde suçlu aramaya kimsenin hakkı yok. Bu ülke de bu devlet de buna müsaade etmez.” dedi.

Ambulansların olay yerine gidişleriyle ilgili de bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, kazanın Pınarbaşı ilçesine 35-40 kilometre mesafede olduğunu ve gecenin 02.00’sinde yaşanan kazayla ilgili ilk çağrının 02.03 sularında geldiğini açıkladı. Müezzinoğlu, “İlk ambulans 02.09’da çıkıyor ve karlı sisli havada 39-40 dakika sonra olay yerine gidiyor. Bundan daha hızlı yetişme süresini istersek ambulansa ‘sen de kaza yap, sen de bu millete bedel ödet’ demek olur. 02.44’de ikinci ekip, 02.47’de üçüncü ekip, sonra da 130 kilometre uzaktan merkezden ambulanslar 03.20’den sonra yola çıkıyor. Yaklaşık 25 civarında ambulansımız o hadiseye hizmet veriyorsa ‘bundan daha ötesi yapılabilir miyi’ biz mutlaka değerlendiririz. Kar ve sise rağmen 40 dakika sonra ekibimiz olay yerine ulaştıysa- bizim ölçümüz genelde 30 dakikadır- biz 40 dakikanın analizini yaparız. Ama 21 vatandaşımızın ölüm nedenini ‘10 dakika gecikmiş ambulans’ diye kimse kendi hatasını, kusurunu, suçunu bir yere yüklememeli. Dolayısıyla herkes kendi işini iyi yapmalı.” şeklinde konuştu.

Şoförün hatasının olup olmadığıyla ilgili bir soruya da Müezzinoğlu, bunun kararını emniyet, ölçümler ve olay yeri tespitlerinin ortaya çıkaracağını kaydetti. Müezzinoğlu, “Vatandaşı ajite ederek kendi hatalarımızı başkalarına yıkmaya kimsenin hakkı yok. Buna da biz müsaade etmeyiz” dedi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra hastane önünden ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2279 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim