• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'ye getirilen Filistinli yaralıyı ziyaret etti

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'ye getirilen Filistinli yaralıyı ziyaret etti
Mehmet Müezzinoğlu: "Yeni hasta gelişiyle ilgili her türlü imkanımız var. Ama Gazze'den çıkış, Mısır'ın bu anlamda hastaların transferine yardımcı olması konusunda önemli sorunumuz var."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu yaralananların tedavi için Türkiye'ye getirilme durumuna ilişkin, "Yeni hasta gelişiyle ilgili her türlü imkanımız var. Ama Gazze'den çıkış, Mısır'ın bu anlamda hastaların transferine yardımcı olması konusunda önemli sorunumuz var" dedi.

Müezzinoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanarak Mısır'da tedavisi yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Türkiye'ye getirilen Abdulrauf Gazi Muhammed isimli ilk Filistinli yaralıyı, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Müezzinoğlu, gerek Haseki gerekse Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve araştırma hastanelerinde bayram ziyaretinde bulundukları, genelde olağanüstü bir sorun olmadığını söyledi.

Müezzinoğlu, Abdulrauf Gazi Muhammed'i de ziyaret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yanılmıyorsam sağ gözünü kaybetmiş. Sol gözle ilgili de yapılabilecekler, yapılması gerekenler şu anda yapılıyor ama muhtemelen sol gözde de görme kaybı oluşmuş. Geri gelme ihtimali çok zor görünüyor. Sol ayakta parçalı kırığı var. Şu anda gerekli tedaviler yapılıyor. Kaybettiği gözüyle ilgili yapılabilecek fazla bir şey yok. Diğer gözüyle ilgili olan tedavisi devam ediyor. Ama orada da çok ümit var bir cümle söylemeyi arkadaşlarımız zamana bırakıyor."

Bir gazetecinin, Filistin'de çok sayıda yaralı olduğunu belirterek, bunların tedavi için Türkiye'ye getirilme durumunun olup olmadığını sorması üzerine Müezzinoğlu, "Yeni hasta gelişiyle ilgili her türlü imkanımız var. Ama Gazze'den çıkış, Mısır'ın bu anlamda hastaların transferine yardımcı olması konusunda önemli sorunumuz var. O nedenle arzu ettiğimiz düzeyde Filistinli hasta tedavisi nakliyle ilgili şu ana kadar Mısır'dan gerekli desteği veya kanalları açabilmiş değiliz" diye konuştu.

- "Bu süreçler de inşallah aydınlığa kavuşmuş olacak"

Müezzinoğlu, "Yaklaşık 1 haftadır adli bir süreç devam ediyor. 49 kişinin sorgusu devam ediyor. Nezarethanedeler, bunlar 24 saat ışık açık şekilde odalarda 4 kişi kalıyorlar. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu ülke bu süreçleri hep yaşadı. Neticede tutuklama koşulları neyse, gözaltı koşulları neyse bütün bunlar hukukun ve emniyetin şeyleri. Bu ülkede her şey şeffaf ve aleni yapılıyor. Şeffaf bir şekilde, şeffaf yapılmayanların sonuçları bulunmaya çalışılıyor. Çünkü bu ülkede şeffaf yapılmayanlarla bu millete bedel ödetmeye çalıştılar. O şeffaf olmayan karanlık tablolar da bu süreçler de inşallah aydınlığa kavuşmuş olacak."

Daha sonra acil servisteki hastaları da ziyaret etmek için binadan ayrılan Müezzinoğlu'nun yanına gelen Neriman Işıklı isimli vatandaş, silahla yaralanan oğlunun hastaneye getirildiğini ancak burada hiçbir tedavinin yapılmadığını iddia etti.

Bakan Müezzinoğlu da bunun üzerine, "Doktorluğu sen yapacaksan olmaz. Acilde doktorlarımız burada" dedi.

Işıklı'nın, "hastanede doktor yok" sözleri üzerine Müezzinoğlu, "Buradaki bu arkadaşlar nedir? Nöbet ekibi olacak tabii. 24 saat bayramda uzman hekim... Burada acil ekibi var ve gerekli müdahaleler yapılıyor" diye konuştu.

Müezzinoğlu, daha sonra acilde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim