• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Müezzinoğlu: Tuzakları milletin nasıl bozduğunu gördük!

Bakan Müezzinoğlu: Tuzakları milletin nasıl bozduğunu gördük!
Ünsal YÜCELKEŞAN(Edirne),(DHA)-SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek, 'Milli irade adına, sandığın hukuku adına kurulmak istenen tuzakların millet tarafından nasıl bozulduğunu yine milletçe gördük' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek, 'Milli irade adına, sandığın hukuku adına kurulmak istenen tuzakların millet tarafından nasıl bozulduğunu yine milletçe gördük' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrası Edirne'nin Keşan İlçesi'nde partililerle kahvaltılı değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Türkiye geneline bakıldığında milli irade ve demokrasi adına sevindirici bir sonuç aldıklarını ifade eden Müezzinoğlu, 'Milli irade adına, sandığın hukuku adına kurulmak istenen tuzakların millet tarafından nasıl bozulduğunu yine milletçe gördük. Milletin vicdanı, milletin veraseti, milletin sağduyusu kendi kaderiyle oynamak isteyenlere müsaade etmedi. Milletin geleceğiyle, hayalleriyle, umutlarıyla oynayıp, kapılı kapılar arkasında kendi geleceklerini planlayanlara, kapalı kapılar arkasında kendi geleceklerinin mamur olmasını, milletin geleceğinin de karartılmasını arzu edenlere fırsat vermeyeceğini çok net ispatını 30 Mart akşamı milletçe yaşadık. 12 yıldır bu milletin hizmetinde olan ve ülkeyi de, milleti de aldığı noktalardan çok ileri noktalara taşıyan AK Parti iktidarına güvenini, desteğini, güçlü bir şekilde devam ettirdiğini ifade etti. ve 2023 vizyonuna, muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculuğa istikrarlı bir şekilde gitmemize ve bu vizyonun sahibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a her türlü güveni ve desteği verdi' dedi.

'SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ TABİİ Kİ HAKTIR'

Bakan Müezzinoğlu açıklamasının devamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye genelinde CHP'nin başta il ve ilçelerde seçim sonuçlarına yaptığı itirazları değerlendiren Müezzinoğlu, seçimlere yüzde 90 oranında bir katılım sağlandığını hatırlatarak, 'Birçok gelişmiş ülkelerde seçimlere katılım yüzde 50'lerde hatta altında. Bu ne demektir Demek ki millet demokrasi istiyor. Bu millet geleceğine sahip çıkıyor. Muhalefetteki de, iktidardaki de. Seçim günü herkesin huzurlu ve vicdanlı bir şekilde oyunu kullanması da yine demokrasinin, sandığın hukuku adına başarımızdır. Seçim sonuçlarına itiraz tabii ki haktır. O hakkı da gerek iktidar, gerek muhalefet en üst düzeyde sonuna kadar arayacaktır. Yüksek Seçim Kurulu bağımsız bir kurumdur. O da millet adına, seçim sonuçlarını hakkaniyetli bir şekilde ilan edecektir. O sonuçlar ilan edildiği zaman da ister iktidar, ister muhalefet olsun oradaki hükme riayet edecektir. Bir iki gün sonra fotoğraf netleşir. Herkes de bu sonuca uyar' diye konuştu.

'BUNLAR ÇOK BASİT SAVUNMA MEKANİZMALARI'

Mehmet Müezzinoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın, seçim akşamı yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak trafoya kedi girdiği yönündeki açıklamasını da değerlendirerek, 'Bu akşam bile baksanız Türkiye'de birçok yerde elektrik kesintisi olabilir. Bunlar çok basit savunma mekanizmaları. İstanbul'da bir yerde, 10 milyona yakın oyun kullanıldığı bir yerde yok 'trafo, elektrik kesildi de, şu oldu da'. Şimdi burada kesilse sizin taraf karanlık, bizim taraf aydınlık olmayacak. Hepimizin kesilir. Görmüyorsak hepimiz görmüyoruz. İtiraz edildiğinde sayılar gene bellidir. Bunlar basit şeyler. Ülkemize yakışmıyor' dedi.

'BİZ HİÇBİR ZAMAN YASAKÇI BİR ANLAYIŞTAN YANA OLMADIK'

Türkiye'de Twitter yasağının kaldırılmasıyla ilgili de konuşan Müezzinoğlu, 'Biz hiçbir zaman yasakçı bir anlayıştan yana olmadık. AK Parti'nin en büyük özelliklerinden biri daha çok hukuk, daha çok demokrasi, daha çok özgürlüktür. Daha çok hukuk, daha çok demokrasi, daha çok özgürlük başkasına haksızlığa dönüştüğü an orada da tavrımızı net koymamız lazım. Özgürlükler sınırsız olabilir mi Hukuk bir tarafa çalışır da, öteki tarafa çalışmaz olabilir mi Bir taraf, 'Güçlüyüm, ben seni ezer geçerim, senin geleceğinle ilgili tuzak kurarım' diyebilene 'Ben sana rıza gösteririm' denebilir mi O da hukuki olarak Türkiye'yle hukuk kurma anlayışını masaya koyduğu gün biz zaten 'Buyursun' deriz. 'Ama ben seni tanımıyorum' dediği an Türkiye büyük ülke 77 milyonun hak ve hukuku var. Türkiye'yi tanımayan bir anlayış, irtibat kurmayan bir anlayışa Türkiye'nin rıza göstermesini arzu etmekte ne kadar millidir onu da değerlendirmek lazım? dedi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Uzunköprü İlçesi'ndeki programa katılmak üzere Keşan'dan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim