• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Bakanlığın tabiriyle 'şişman ticareti'

Bakanlığın tabiriyle 'şişman ticareti'
Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadelesi, bazı uyanıkların pazarlama faaliyeti oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadelesi, bu durumdan beslenen uyanıkları da türetti. 'Sağlık Bakanlığı'ndan aradıklarını söyleyen bu uyanıklar 57 liraya zayıflama bandı pazarlıyor. Biliyorum; çünkü başıma geldi. Önceki gün 05076491502 numaralı telefondan cep telefonuma yapılan ve 'Sağlık Bakanlığı Obezite Merkezi'nden olduğu belirtilen otomatik aramada telesekreter, zayıflamak istiyorsam, 1'i tuşlamamı istiyordu. Bakanlığın da adını duyunca hiç düşünmeden 1'e bastım ve telefon kapandı. Biraz da üzülerek şansımı kaybettiğimi sandım; zira aynı numaya dönüş yaptığımda meşgul çalıyordu. Gece 21.00 sularında bu sefer yine aynı numaradan bir hanımefendi, gündüz yaptığım tuşlamaya istinaden aradığını belirtti ve Sağlık Bakanlığı adını tekrarladı.

Kilo vermem için bana zayıflama bandı göndereceklerini söyledi. Yaş, kilo ve boy bilgilerimi aldıktan sonra; aslında 'şişman' olmadığımı dile getiren hanımefendi, bu halimle bantları kullanırsam sağlığımın 'tehlikeye girebileceğini' belirtti. Bakanlığın böyle bir faaliyetini bilmediğim için bilgi almak için sonuna kadar dinlemek istedim. Bantları istediğimi tekrarladıktan sonra hanımefendi şunları söyledi: "Her gün kullanılacak bir aylık bantlar ve diyetisyen için 57 lira ödemeniz gerekiyor. Bakanlığın teşviki olduğu için bir ay sonunda kilo veremezseniz paranızı iade ediyoruz." Bakanlıkla görüşmelerimde gördüm ki böyle bir uygulama kesinlikle yok. Zayıflama bandı satmaya çalışanları ise arayın ki bulasınız. Önce meşgul çalan telefon bir süre sonra 'böyle bir kayıt yoktur'a döndü.

'KAMU HİZMETİ, PARA KARŞILIĞINDA YAPILMAZ'
Bakanlığın olduğunu sandığım uygulamayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmeti Daire Başkanlarından Nazan Yardım, şunları söyledi: "Bakanlık olarak bizim böyle bir uygulamamız yok. Faaliyetlerimiz, halkı bilinçlendirme kapsamında devam ediyor. Bakanlığın düzenlediği hiçbir faaliyet için vatandaştan para alınmaz. Zaten kamu hizmetleri, para karşılığında yapılmaz. Bu nedenle vatandaşlarımız bu tür telefonlar aldıklarında itibar etmesinler."

FAZLA KİLOLULARIN ORANI YÜZDE 50'LERE YÜKSELDİ
TÜİK'in raporuna göre Türkiye'de fazla kilolu veya obez olanların oranı, erkeklerde yüzde 50.5, kadınlarda yüzde 49'a yükseldi. 15 ve üstü yaş grubunda nüfusun yüzde 16.9'u ise obez.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim