• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Bakanlık 13 doktorun istifa ettiği Hakkari'ye 59 doktor atadı

Bakanlık 13 doktorun istifa ettiği Hakkari'ye 59 doktor atadı
Terör saldırıları nedeniyle bir süre önce 13 doktorun istifa ettiği, bazı sağlık çalışanlarının da tayin talebinde bulunduğu Hakkari'ye Sağlık Bakanlığınca 59 doktor atandı.

HAKKARİ-Son aylarda artan terör saldırıları nedeniyle 13 doktorun istifa ettiği, çok sayıda sağlık personelinin de farklı illere tayin talebinde bulunduğu Hakkari'ye Sağlık Bakanlığı'nca 59 doktor atandı. Kent genelinde 100 doktor vatandaşa sağlık hizmeti veriyor.
 
Yeni hastaneler, son teknoloji cihazlar, yoğun bakım üniteleri ve personeliyle halka en iyi sağlık hizmetini sunmayı amaçlayan Sağlık Bakanlığı, 13 doktorun güvenlik endişesiyle ayrıldığı Hakkari'ye 65. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü kurası kapsamında 59 doktor atadı.
 
Daha önce doktor sıkıntısının yaşandığı kentte yeni atamalarla 100 doktor görev yapacak.
 
"Halka hizmet etmeye devam edeceğiz"
 
Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, AA muhabirine, bölgede yaşanan terör olaylarının her kurumda olduğu gibi sağlık kurumlarında da çeşitli sıkıntılara neden olduğunu söyledi.
 
İl genelinde 75 uzman ve 25 pratisyen doktorun görev yaptığını, kentte istifa eden doktor sayısının az olduğunu belirten Türk, şöyle konuştu:
 
"Şu anda il genelinde 75 uzman ve 25 pratisyen doktor arkadaşımızla halkımıza hizmet etmekteyiz. Bölgemizde yaşanan sıkıntılara rağmen hekim ve sağlık personelimiz, büyük özveriyle görevlerini yerine getirmekte. Verilen hizmetten çok memnunuz. Hizmetlerinden dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımızla memleketimize, halkımıza, devletimize, milletimize, el birliğiyle hizmet sunmaya devam edeceğiz."
 
Sağlık Bakanlığının 65. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü kurası kapsamında bir süre önce kente 59 hekim atandığını kaydeden Türk, bu hekimlerden 25'inin uzman, 34'ünün de pratisyen olduğunu dile getirdi.
 
Ataması yapılan hekimlerin bir kısmının kentte göreve başladığını ifade eden Türk, kasım ayı sonuna kadar bütün hekimlerin görevinin başında olacağını kaydetti.
 
Kentte görev yapan doktorlar ise değişik illerden gelerek Türkiye'nin en ücra köşesinde görev yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
 
Hastalarıyla yakından ilgilenerek tedavilerini yapan sağlık çalışanları, batıda görev yapan meslektaşlarını da Hakkari'de görev yapmaya davet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim