• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Bakanlık damacana su firmalarını Cuma günü açıklıyor

Bakanlık damacana su firmalarını Cuma günü açıklıyor
Sağlıksız damacana sular hakkında Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir açıklama yaptı. Akdağ damacana suları hakkında 81 ilde yapılan çalışma sonuçlarının Cuma günü bakanlığın internet sitesinden açıklanacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana su denetimleriyle ilgili 81 ilden alınan numune sonuçlarının Cuma gününe kadar açıklanacağını söyledi.

Bakan Akdağ, Gazi Üniversitesi Hastanesi'nin Hematoloji Servisi'nin açılışına katıldı. Bakan Akdağ, tören sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Damacana sularının denetimiyle ilgili tartışmalar hatırlatılan Bakan Akdağ, "Sadece damacana değil bütün içme sularıyla ilgili orak öteden beri takiplerimiz devam ediyor. Yaz mevsimi dolayısıyla da takiplerimizi sıkılaştırdık. Dolum tesisinde sorun tespit ettiğimiz 5 firmaya yaptırım uyguladık ve bu firmaları web sitemizde teşhir ettik. Bu firmaların tespit edilen sorunları düzelmediği takdirde satış lisansının ellerinden alınmasına kadar varan yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz." dedi

Satış noktalarıyla alakalı 81 ilde yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Akdağ, şöyle devam etti: "Çalışmalarımızın sonucu Cumaya kadar açıklanacak. Problem görülen satış noktalarını ve satılan ürünlerin markalarını web sayfamızdan ilan edeceğiz. Ancak burada şuna özen gösterilmelidir. Satılan ürünün bir satış noktasında sorunlu çıkması o ürünün Türkiye'nin her satış noktasında sorunlu olduğu anlamına gelmez. İlgili satış noktasıyla meselenin irtibatı gösterilmeli."

Akdağ, insan sağlığına zarar gelebilecek her alanda piyasa gözetimi ve denetimi sistemi adı altında çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

"ÇELİK, DOYURUCU AÇIKLAMALAR YAPTI"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Basın Müşaviri Ahmet Sever'in açıklamaları hatırlatılması üzerine de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in doyurucu açıklamalar yaptığını söyledi. Çelik, "Hüseyin Çelik partimizin MYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı'dır. Bence doyurucu açıklamalar yaptı." diye konuştu.

KLİNİK HASTALARA ŞİFA OLSUN

Gazi Hastanesi'nin Hematoloji servisinin açılışını yapan Akdağ, kliniğin hastalara şifa olmasını diledi. Akdağ şöyle konuştu: "Bakanlığımdan önce kan hastalıkları ve lösemi ile ilgili birçok çalışmada bulundum. Bu alan fedakar ve işine aşık kişilerin yürüttüğü bir alandır. Bu açılış gerçekten önemli bir açılıştır. Bu klinikte hastaların şifaya kavuşması için bütün imkanlar oluşturuldu. Ancak ön önemli faktör insan faktörü. Burada işini seven, kendini bu alana adamış uzmanlara, öğretim üyelerine, doktorlara ve hemşirelere ihtiyaç var."

Kliniğin açılmasında kaynak desteği sağlayan AK Parti Milletvekili Nurettin Canikli'ye de teşekkür eden Akdağ, "Biz lösemi hastalarına geçmişle kıyaslanamayacak ölçekte hizmet verildiğine inanıyoruz. Ama daha iyisi içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece tıbbi ihtiyaçları değil sosyal ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Klinik hastalara şifa olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim