• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Bakanlık, Kavdır’ın ölümünü masaya yatıracak

Bakanlık, Kavdır’ın ölümünü masaya yatıracak
Sağlık Bakanlığı bu sabah hayatını yitirdiği açıklanan çift kol ve bir bacak naklinin yapıldığı Atilla Kavdır'ın ölümünü Bilim Komisyonu'nda masaya yatıracak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Atilla Kavdır ile ilgili tüm tıbbi dosyaların istendiğini belirterek, "Nakil sürecinde bir hata ile ölümü doğrudan ilişkili bulunursa, bununla ilgili teftiş süreci, disiplin süreci gerekirse başlatılacak." dedi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Bu tür nakiller sık sık yapılan nakiller değil. Dünyada ve Türkiye'de sayıları sınırlı. Atilla Kavdır ile ilgili olaya iki şekilde bakmak lazım. Birincisi endikasyon yönünden zaten değerlendirildi. Bacağın endikasyonu aştığı düşünülüp onunla ilgili idari işlem yapılmıştı. Şimdi (Allah rahmet etsin), Attila Kavdır'ın vefatı ile ilgili olarak da, durum biraz daha farklı. " dedi. Kompozit doku nakli ile ilgili mevzuatın bu tür nakillerin 6 aylık periyotlarla sonucu ne olursu olsun izlenmesini öngördüğünü söyleyen Şencan, "Dolayısı ile bu vakalar izlemimiz altında olmaya devam eden vakalar. Ölüm hadisesi ortaya çıkınca, altı ayı bekleyeceğiz diye bir şey yok, komisyon yine genişletilmiş şekilde toplanıp, dosyaları değerlendirecek. Eğer doğrudan nakil ile ilgili, nakil sürecinde bir hata ile ölümü doğrudan ilişkili bulursa bununla ilgili teftiş süreci, disiplin süreci gerekirse başlatılacak." diye konuştu.

Şencan şöyle devam etti: "Doğrudan ilişki bulmayıp, organ nakillerinde bağışıklığı baskılayıcı ilaçlar nedeniyle beklenen komplikasyonlar olarak değerlendirir ise (tabi bunları şu anda ön görü olarak söylüyorum) sonuçta, bunlarla ilgili net kararı bilim komisyonu verecek. O zaman da konu bu kapsamda değerlendirilecek. Olayın bir başka boyutuna gidersek, Bakanlık olarak Türkiye'deki tüm ölümlerde doktor hatası iddia edilir ise bunları zaten inceliyoruz. Bunu ayrı olarak, organ nakillerinden bağımsız, bir ölüm var ve burada doktor hatası şikayeti dile getirilir ise bunu zaten prensip olarak yaptığımız gibi o kapsamda inceleriz."

Kavdır'ın ailesinden henüz kendilerine bir şikayet gelmediğini kaydeden Şencan, "Tabi olaylar çok taze, izliyoruz." dedi.

"ATİLLA KAVDIR'IN DOSYALARI BİZE GELİYOR"

Bilim Komisyonu'nun ne zaman toplanacağı ile ilgili henüz net bir tarihin belirlenmediğini ifade eden Şencan, "Prensip olarak dosyaların bize gelmesi gerekiyor, İlgili hoca ile, üniversite ile de görüşüldü. Dosyalar bize geliyor. Atilla'nın bütün tıbbi kayıtları, dosyaları gelecek, Komisyonu muhtemelen genişletilmiş şekilde toplarız, onlar geldikten sonra tıbbi ön değerlendirme yapılacak." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2266 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim