• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Balıkesir'de bu yıl sağlığa 350 milyon liralık yatırım yapılacak

Balıkesir'de bu yıl sağlığa 350 milyon liralık yatırım yapılacak
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, 2011 yılında bakanlık bütçesinden aktarılan kaynaklarla il genelinde 350 milyon lira tutarında yatırım yapacaklarını söyledi.

Dr. Yılmaz, Bandırma ilçesine bağlı Misakça, Şirinçavuş, Beyköy, Bezirci, Çarıkköy ve Orhaniye köylerini ziyaret ederek, sağlık ve diğer konulardaki sıkıntıları hakkında muhtarlardan bilgi aldı. Vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, aile hekimliği uygulaması hakkında da bilgi verdi. 2010 Ekim ayından itibaren il genelinde aile hekimliği uygulamasına başladıklarını ifade eden Yılmaz, birçok ilde fiziki sıkıntılar yaşanırken Balıkesir'in süreci sıkıntısız atlattığını kaydetti. Yılmaz, il genelinde 313 aile hekimi ve 313 aile sağlığı personelinin hizmet verdiğini vurguladı.

Bandırma ziyaretinde ilçede devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren İl Sağlık Müdürü Yılmaz, Kapıdağ Devlet Hastanesi'nin bir bölümünün diş hastanesine dönüştürülmekte olduğunu söyledi. Dr. Hasan Yılmaz, Güven Karahan Devlet Hastanesi'ne de halk sağlığı, verem savaş ve diğer sağlık birimlerinin taşınacağını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz, 2011 yılında planlanan yatırımlar hakkında ise şu bilgileri verdi: "Balıkesir merkezde 825 yataklı devlet hastanesi için yerimiz hazır. Bakanlıkta görüşülen projenin onayını bekliyoruz. Edremit Devlet Hastanesi'ne 100 yataklı ek bina yapılacak. Ayrıca Ayvalık ilçesinde 100, Dursunbey'de 75, Bigadiç'te 75, Gönen'de 75 ve Erdek'te 30 yataklı yeni hastaneler yapılacak. Bunun yanında geçen aylarda merkezde temeli atılan 50 ünite kapasiteli ağız ve diş sağlığı merkezinin inşaatı devam ediyor. Yatırımlarımız arasında il geneline dört tane aile sağlığı merkezi yapılması da yer alıyor. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne, yeni ve modern bir acil servis kurulacak. Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde, üçüncü basamak yenidoğan yoğun bakım ünitesinin yapımı için onay aldık."

Bakanlıktan onay verilmesi halinde İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası için de çalışma yapacaklarını aktaran Dr. Yılmaz, ayrıca yıl içinde il genelindeki bütün sağlık kuruluşlarının yapım ve onarım işlerinin plan çerçevesinde devam edeceğini vurguladı. Bandırma Devlet Hastanesi'ndeki sel baskının ardından bazı tedbirler aldıklarını anlatan Yılmaz, "Hastane etrafında açılan kanaletlerle yukarıdan gelen suyun akışını kestik. Havaların ısınmasıyla birlikte bu kanaletlere beton dökülecek. Yerel yönetim de atık su giderlerinin genişletilmesi konusunda üzerine düşeni yapacak." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim